Desert prajitura aromata cu lapte si gris

de Gherca Daniela in Prajituri, 13 Aug 2019 | 2794 vizualizari

 

Un desert foarte gustos cu o aroma placuta de lamaie si vanilie care merge perfect alaturi de o cafeluta, ceai sau lapte! 
 

 

INGREDIENTE

  • 75 g unt la temperatura camerei
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • sucul de la 1 lamaie
  • 2 ore mari
  • 200 g faina
  • 100 g gris
  • 1 plic praf de copt
  • 330 ml lapte
  • Optional:
  • sos de ciocolata, zahar pudra, glazura de lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura aromata cu lapte si gris:

Untul moale il mixam impreuna cu zaharul, apoi punem ouale unul cate unul, iar dupa ce le incorporam bine punem coaja de lamaie, esenta de vanilie si amestecam.
    Peste acest amestec adaugam ingredientele uscate (faina, grisul si praful de copt), omogenizam si la final adaugam zeama de lamaie si laptele.
    Compozitia rezultata o turnam intr-o tava... in cazul meu o tava guguluf, tapetata cu unt si faina si dam la cuptorul preincalzit pentru circa 40 minute la 180°C.
   Cand este gata o lasam sa se raceasca, apoi o rasturnam si o putem servi cu mare pofta.
    In cazul meu cu putin sos de ciocolata, dar voi o puteti servi asa simpla, pudrata cu zahar pudra sau ii puteti face o glazura de lamaie.
         O bunatate!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura aromata cu lapte si gris" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Pavlova