Desert prajitura cu banane si perle de ciocolata

de Merisor in Prajituri, 20 Iun 2018 | 7099 vizualizari

 

Este o prăjitură cu iaurt și banane, o combinație chiar perfectă, iar perlele de ciocolată caldă Hans Sloane, bogate în unt de cacao, i-au înnobilat gustul.
Sunt delicioase aceste perle de ciocolată caldă Hans Sloane, destinate în primul rând pentru a crea o ciocolată caldă de calitate.
Însă sunt bune a fi consumate chiar și simple, în deserturi, frappe-uri și cafea.
Eu  le-am inclus în această delicioasă prăjitură, dar am preparat și o ciocolată caldă, cu frișcă, pe care am servit-o alături de prăjitură.
Perfectă pentru ”Picnicul bucătărașilor”!

 

INGREDIENTE

  • 6 ouă medii
  • 2 banane mai coapte( aprox. 275 g)
  • 250 g iaurt cremos
  • 150 ml ulei
  • 150 g zahăr
  • 30 g zahăr vanilat
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 450 g făină
  • 50 g perle de ciocolată neagră
  • 1 praf de sare
  • 10 g praf de copt
  • zahăr pudră pentru decor
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu banane si perle de ciocolata:

Pornim cuptorul la 180 de grade C. Separăm albușurile de gălbenușuri. Punem albușurile în bolul mixerului, presărăm sare peste ele și le mixăm până devin albe și spumoase. Măcinăm zahărul împreună cu zahărul vanilat, pentru a scurta timpul de preparare a bezelei, dar și pentru că albușurile se mixează mai bine cu zahăr pudră. Adăugăm, așadar, amestecul de zahăr pudră, peste albușuri, punându-l lingură cu lingură și mixănd la treapta superioară, până obținem acea bezea fermă, care rămâne fixată pe pereții vasului, atunci când îl întoarcem invers. Adăugăm, treptat, gălbenușurile și uleiul și omogenizăm compoziția. Rupem bananele și le punem în recipientul blenderului împreună cu iaurtul, pornim blenderul și obținem un smoothie pe care îl adăugăm peste compoziția de mai sus. Omogenizăm din nou, apoi adăugăm, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt. Am vrut să mă opresc la 400 g de făină, dar mi s-a părut compoziția subțire, așa că am mai adăugat 50 g. Trebuie să iasă o compoziție puțin mai groasă decât cea de pandișpan, având în vedere că avem iaurt în blat. Iaurtul ajută blaturile să își mărească volumul, dar dacă nu este făină suficientă, se vor lăsa după stingerea focului, pentru că rămân multe bule de aer în interior. Tapetăm baza tăvii( 25/25 cm) cu hârtie de copt, iar pereții îi ungem cu ulei și presărăm puțină făină. Întindem compoziția de prăjitură cu banane și perle de ciocolată în tavă, o nivelăm și presărăm deasupra perlele de ciocolată.

Dăm tava la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade C sau până când prăjitura trece testul scobitorii. O lăsăm apoi să se tempereze, o scoatem din tavă, o porționăm și presărăm zahăr pudră peste ea. O parte din perlele de ciocolată au migrat prin interiorul prăjiturii, iar o parte au rămas la suprafață dând un aspect plăcut prăjiturii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu banane si perle de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura furnicuta