Desert prajitura cu biscuiti

de cristinutanicolita in Dulciuri, 2 Aug 2020 | 2637 vizualizari

 

Retete de vara! o prajitura usoara care nu necesita coacere, se face cu ce ai prin camara-frigider.

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiți
  • 200 g napolitane cu vanilie
  • 200 g miez de nuca
  • 80 g ciocolata cu alune
  • 80 g ciocolata cu biscuiți
  • 300 ml lapte
  • 150 g unt
  • Esență de rom
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu biscuiti:

Intr-un castron se pun biscuiții rupți cu mana,napolitanele maruntite. Nucile se taie grosier și se adaugă peste biscuiți. Se adaugă ciocolata cu biscuiți, mărunțită. 

Se pune laptele împreună cu untul, ciocolata cu alune și se fierbe cca 7-8 min. Se ia de pe foc și se adaugă esenta de rom. 

Se toarnă siropul treptat peste biscuiți, amestecând cu o spatula. 

Se tapetează o forma cu folie alimentară,se toarnă amestecul de biscuiți, se apasă cu o lingura.

Se acoperă prajitura cu folie alimentară și se da la rece câteva ore sau peste noapte. 

Se răstoarnă prajitura pe un platou,se îndepărtează folia alimentară.

Pofta bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

03.08.2020, 20:03

Ce ar merge o bucatica acum! Sa fie si rece!

abstract01 1

03.08.2020, 22:57

Panacris 1

04.08.2020, 08:50

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă cu cocos