Desert prajitura cu caramel si krant de migdale

de Constelatialeu in Prajituri, 27 Apr 2018 | 3183 vizualizari

 

Rapid, delicios si usor de facut

 

INGREDIENTE

  • 31 piscoturi ( atat mi-au trebuit mie in forma in care am montat prajitura)
  • 2 cutii mascarpone -500 g
  • 1 cutie lapte condensat caramel DeLatte 397 g
  • o mana de afine de cultura
  • Krant de migdale
  • 160 g migdale prajite
  • 200 g zahar caramelizat
  • Pentru insiropat
  • 3-4 lingurite ness
  • apa cca 150 ml (eu am turnat apa in vasul in care am caramelizat zaharul si am folosit apa dupa ce s-a dizolvat zaharul)
  • ornamente din cereale trase-n ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu caramel si krant de migdale:

Mai intai am pregatit krantul ca sa se poate raci si apoi sa-l pot da la robot sa se marunteasca, am vrut un krant mai fin, nu grosier.

Intr-un vas cu fundul dublu am pus zaharul la caramelizat, atentie sa nu se arda pentru ca se amaraste. Dupa ce a capatat culoarea chihlimbarului, adaugam migdalelle si le acoperim cu caramel, rasturnam pe un fund uns cu ulei si aplatizam, lasam sa se raceasca, apoi maruntim cat de fin dorim. In vasul in care am caramelizat zaharul turnam apa si lasam sa se topeasca, apoi amestecam apa cu ness-ul si inmuiem piscoturile, atentie nu trebuiesc inmuiate foarte rau. Am folosit o forma de sticla rotunda cu diametrul de 28 cm. 

Crema : Intr-un castron am omogenizat mascarponele si caramelul. Apoi am asezat in forma piscoturile inmuiate, atentie nu trebuiesc inmuiate mult, peste ele intindem jumatate din crema apoi ornam cu afine de cultura, asezam al doilea rand de piscoturi inmuiate peste care punem restul de crema. Nivelam si presaram krant de migdale si ornam cu cereale trase-n ciocolata. Se da la rece si de preferinta se mananca a doua zi, daca ai rabdare....

  PS. Krant am facut mai mult, va zic asta sa nu dati cu pietre ca v-am pus sa puneti tot krantul....:))))0

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu caramel si krant de migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema mascarpone si nuttella