Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos

de oanapl in Prajituri, 15 Mai 2022 | 3474 vizualizari

 

Am achiziționat recent niște făină de cocos pe care am găsit-o la reducere. E prima dată când folosesc acest tip de făină. Am avut ca sursă de inspirație o rețetă de-a Laurei Sava.
A ieșit o prăjitură delicioasă, puțin umedă și nu foarte dulce. Dacă vă plac deserturile dulci vă sfătuiesc să mai adăugați zahăr. V-o recomand cu drag.

 

INGREDIENTE

  • 5 ouă mici (sau 4 ouă mari)
  • 70 g zahăr brun
  • 80 ml ulei vegetal
  • 80 g făină albă de grâu
  • 100 g făină de cocos
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 100 g ciocolată neagră (minim 50% cacao)
  • 150 g piure de dovleac copt
  • 330 g chefir
  • sare
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos:

Se mixează ouăle întregi cu zahărul brun măcinat și un praf de sare, până când își dublează volumul, apoi se adaugă uleiul și se mixează scurt.
Separat, se amestecă făina albă cu făina de cocos și praful de copt.
Eu am folosit dovleac copt pe care îl aveam la congelator. L-am decongelat și l-am scurs bine de apă. Dacă nu aveți dovleac copt, încingeți cuptorul la 180 de grade C și coaceți feliile de dovleac pentru 30 de minute, până când cuțitul intră ușor în dovleac. Se lasă să se răcească apoi se pasează cu blenderul vertical.

Se încorporează apoi dovleacul copt peste amestecul de ouă.

Se adaugă amestecul uscat cernut, alternând cu chefirul. Se amestecă cu spatula, nu cu mixerul!

La sfârșit, se adaugă ciocolata tocată și se omogenizează compoziția.

Se toarnă amestecul în tava (18 x30cm) tapetată cu hârtie de copt. Se nivelează compoziția și se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru cca. 35-40 de minute.
Prăjitura e umedă, dar totuși vă puteți ajuta de testul scobitorii!
Când e gata, se lasă să se răcorească bine în tavă (10 minute), după care se scoate cu grij pe un grătar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si dovleac