Desert prajitura cu prune

de lucy2002 in Prajituri, 12 Aug 2019 | 10735 vizualizari

 

O prajitura rapida si super delicioasa!!! :X
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr prune fara samburi
  • 6 oua
  • 15 ml indulcitor lichid sau 200 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 350 gr faina alba
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • esenta de rom
  • scortisoara macinata
  • zahar pudra vanilat pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu prune:

Se ia o tava dreptunghiulara, se unge cu unt, se adauga cateva linguri de zahar si jumatatile de pruna.

Separam ouale, albusul se bate spuma cu zaharul pana obtinem o bezea ferma, iar galbenusurile se mixeaza cu uleiul, laptele si esenta de rom.

Adaugam faina si praful de copt peste galbenusuri si mixam, iar la final adaugam albusurile batute spuma si amestecam de jos in sus cu mare atentie cu ajutorul unui tel. Compozitia rezultata o punem peste prune.

Tava o dam la cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 grade pentru 35-40 minute sau pana se rumeneste frumos deasupra. Scoatem tava din cuptor si lasam se se racoreasca 5-7 minute, iar dupa aceea o rasturnam pe o planseta sau platou dreptunghiular, o potionam si o pudram cu zahar vanilat si scortisoara.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

daca folositi indulcitor lichid, il veti pune in galbenusuri

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Monica"