Desert prajitura cu urda, zmeura si caise

de mirela0911 in Prajituri, 14 Iul 2019 | 5528 vizualizari

 

Este o adaptare dupa prajitura Rudy, foarte reusita, avand in vedere ca este cu zmeura si caise. Nu va ramane decat sa o incercati pentru a vedea cat e de buna!

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 400 g faina alba
  • 1 praf de sare
  • 150 g zahar
  • 2 lg cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 galbenus de ou
  • 250 g unt

Pt. umplutura:

  • 600 g urda
  • 180 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 g iaurt grecesc
  • 2 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • zmeura, caise
  • zahar pudra zi zmeura pt ornat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu urda, zmeura si caise:

Aluatul: Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate apoi se taie untul bucatele mici. Se framanta apoi se adauga galbenusul. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana se leaga aluatul. Se imparte in doua bucati, se formeaza bilute, se invelesc in folie alimentara si se introduc la congelator pana se pregateste crema.

Umplutura: Urda se zdrobeste cu furculita, se adauga iaurtul, galbenusurile, zaharul vanilat si se mixeaza bine pana se obtine o crema fina si usor moale. Albusurile se bat separat pana se intaresc. Cu miscari usoare se incorporeaza albusurile in crema de urda.

Se spala caisele, se curata de samburi si se taie in 4 feliute.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, cu dimensiunea de 20x30 cm. Se scoate o biluta de la congelator si se da pe razatoarea cu gauri mari. Se acopera toata suprafata tavii cu aluat razuit si se apasa usor. Se asaza feliile de caise cu partea din mijloc in sus. Se toarna crema de urda, se niveleaza apoi se pune zmeura. Se scoate cealalta biluta din congelator si se razuieste deasupra, pe toata suprafata. 

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40-45 de minute. Se coate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet inainte de a se portiona. Se pudreaza cu zahar pudra si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate inlocui urda cu branza dulce de vaci, insa se va avea grija la cantitatea de iaurt.

2

Cantitatea de zahar poate diferi in fucntie de gusturi, la fel si fructele adaugate in prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu urda, zmeura si caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Muffins cu banane