Desert prajitura marmorata cu caise

de mirela0911 in Prajituri, 21 Iul 2017 | 2562 vizualizari

 

Profitam de fructe si preparam prajituri in diferite combinatii cum e si aceasta.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • 1 cana lapte
  • 2 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 1 lgt esenta migdale
  • 2 lg cacao
  • 2 lg sirop de menta
  • 1 kg caise
Portii: 24
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura marmorata cu caise:

Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase. Se adauga alternativ, uleiul si laptele, apoi coaja de lamaie si esenta, iar la final, faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine, apoi se opreste o jumatate de cana din compozitie.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia. 

La compozitia pastrata, se adauga cacaua si siropul de menta. Se omogenizeaza bine, apoi se toarna in tava peste compozitia galbena. Desenam cercuri cu ajutorul unei furculite.

Caisele se spala, se curata de samburi, apoi se taie in cubulete (fiind mai micute, le-am taiat in opt). Se asaza peste blat, apoi se da tava la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca 30 de minute (se face testul cu scobitoarea).

Se lasa la racit, apoi se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice fel de fructe.

2

Dimensiunea tavii este de 23x33 cm.

3

Optional se poate presara zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura marmorata cu caise" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Alba ca zapada