Desert prajitura rasturnata cu mere si budinca

de Gicuta in Prajituri, 17 Sep 2015 | 51484 vizualizari

 

O prajitura usor de preparat, ieftina si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 1,5 kg mere
  • 4 linguri zahar (sau dupa gust)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • scortisoara (dupa gust)
  • Blat:
  • 6 oua
  • 180 g faina
  • 150 g zahar
  • 4 linguri lapte
  • coaja de lamaie (optional)
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Budinca :
  • 1 l lapte
  • 3 plicuri budinca de vanilie
  • 150 g zahar (sau dupa gust)
  • 200 ml frisca batuta
  • o lingurita gelatina
  • 3 linguri cu apa
  • Decor:
  • 4-5 linguri budinca de ciocolata (preparata)
  • scortisoara
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rasturnata cu mere si budinca:

Umplutura: Curatam merele de coaja si seminte si le dam pe razatoarea mare. Le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si le punem intr-o tava ( 23x32 cm) tapetata cu hartie de copt. Le intindem si le presam bine cu lingura.

Blat: separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile adaugand  treptat zaharul, pana devin ca o smanana,apoi adaugam cate o lingura de lapte rece. Lasam mixerul la o parte, luam un tel si incepem sa incorporam faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Adaugam si coaja de lamaie. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le adaugam treptat in compozitia de galbenusuri. Aluatul astfel obtinut il rasturnam peste compozitia de mere si nivelam bine.

Punem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu (180 de grade), pentru 45-50 de minute, pana blatul se rumeneste usor. Facem testul cu scobitoarea. Cand este gata, scoatem tava din cuptor, il lasam 15-20 de minute la racit dupa care il rasturnam pe un platou. Scoatem usor hartia de copt.

Budinca : amestecam praful de budinca cu zaharul si cu 150 ml lapte rece. Restul de lapte il punem intr-o craticioara pe foc mic. Cand fierbe, dam craticioara deoparte si adaugam amestecul de budinca.Punem din nou la fiert, la foc mic 1-2 minute, amestecand usor cu un tel, pana la legarea compozitiei. Dam deoparte si lasam sa se raceasca cu o folie de plastic deasupra, ca sa nu se formeze crusta. Cand s-a racit, cu ajutorul mixerului, incorporam frisca batuta. Incalzim gelatina (atentie sa nu fiarba!) pe care am hidratat-o in 3 linguri de apa rece. Luam 2-3 linguri din crema si amestecam cu gelatina sa se omogenizeze, dupa care o adaugam in toata crema .

Lasam crema putin la frigider pana incepe sa aiba consistenta, apoi o rasturnam peste mere si nivelam usor. Dam prajitura 2-3 ore la frigider, apoi o taiem in bucati si o decoram cu budinca de ciocolata si scortisoara. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu mere si budinca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si frisca