Desert rulouri cu scortisoara

de Nepotii_si_bunica in Prajituri, 12 Mai 2019 | 2515 vizualizari

 

Am fost joi la un atelier de gatit si am preparat rulouri cu scortisoara. Au fost asa de bune ca am vrut sa fac si acasa. Am facut portie dubla sa ne ajunga! :))) Asa ca mi-a pregatit mami toate ingredientele iar eu am facut rulourile. M-a ajutat si mami un pic la cuptor si aragaz (acolo inca nu umblu singura), in rest am facut eu totul ca la atelier. Mami m-a supravegheat si a pozat. :D

 

INGREDIENTE

Aluatul:

  • 650 g faina
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1/4 lgt bicarbonat de sodiu
  • 280 g iaurt grecesc
  • 100 g unt gras, moale
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • putin lapte

Umplutura:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 3 lg lapte
  • fulgi de migdale
  • 50 g unt moale
  • 50 g zahar brun
  • 2 lg scortisoara
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulouri cu scortisoara:

La atelier le-am facut cu scortisoara si nuca de cocos. Mami a venit cu ideea sa facem o portie din ele cu ciocolata si migdale iar cealalta portie cu scortisoara.

Aluatul: Am pus intr-un bol toate ingredientele si le-am amestecat cu o spatula, apoi am framantat cu mana. Am rasturnat pe masa infainata si am continuat framantarea pana nu s-a mai lipit de maini. Daca mai trebuie, mai adaugam faina. Am impartit aluatul in doua. Am luat o bucata si am  intins-o in forma dreptunghiulara.

Intre timp mami a topit ciocolata cu putin lapte, a lasat un pic sa se raceasca si a turnat-o peste foaie. Am intins ciocolata peste tot dar am lasat marginile goale de 1 cm. Partea ramasa goala am uns-o cu lapte. Am rulat aluatul pe lungime apoi l-am taiat in bucati groase de trei degete de-ale mele. Am asezat rulourile intr-o tava de briose, le-am uns cu lapte deasupra si mami le-a bagat la cuptor la 180 de grade pentru 25-30 de minute.

Intr-un bol am amestecat untul moale cu zaharul si scortisoara pana au devenit ca o pasta.

Cealalta bucata de aluat am intins-o tot asa dreptunghiular si am uns-o cu aceasta pasta, lasand marginea goala. Am uns cu lapte marginile apoi am rulat si am taiat. Le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le-am uns cu lapte si la cuptor cu ele.

Au iesit tare bune, nici nu le-am lasat sa se raceasca bine.

TIPS-URI

1

La atelier ne-a spus sa nu ne jucam mult cu aluatul, altfel ni se lipeste iar de maini si trebuie din nou faina.

2

In loc de scortisoara se mai poate pune si nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Lau 1

13.05.2019, 08:55

bune langa cafea

dantes 1

13.05.2019, 08:58

Bune!

laura_n 1

13.05.2019, 21:50

Bravooo!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cuburi cu nuci si ciocolata