Desert salam de biscuiti reteta de post

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 20 Apr 2017 | 4090 vizualizari

 

Salam de biscuiti reteta
Fetitei mele ii place tare mult salamul de biscuiti, asa ca saptamana trecuta i-am pregatit unul de post.

 

INGREDIENTE

  • Salam de biscuiti reteta
  • 420 g biscuiti vanilati simpli
  • 320 g rahat
  • 100 g nuca
  • 400 ml compot de pere
  • 50 g margarina de post
  • 50 g cacao
  • 150 g zahar (sau dupa gust, in functie de compot)
  • esenta de rom
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert salam de biscuiti reteta de post:

Salam de biscuiti reteta

Biscuitii se rup bucatele, iar rahatul se taie cubulete. Se pun intr-un castron mare, impreuna cu nuca.

Intr-o craticioara, se pun compotul de pere, margarina, cacaua, zaharul si esenta de rom. Se amesteca totul si se pune craticioara pe foc, pana cand compotul atinge punctul de fierbere. Se toarna apoi peste ingredientele din castron. Se amesteca totul bine,  dupa care se intinde compozitia peste o folie, se ruleaza in aceasta si se modeleaza sub forma de salam. Se leaga folia la capete si se introduce salamul de biscuiti la frigider, pentru cateva ore sau pana cand se incheaga.

Se poate presara cacao peste el.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert salam de biscuiti reteta de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Betivul