Desert tarta cu umplutura de dovleac

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 8 Oct 2018 | 2696 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de aici https://www.bucataras.ro/retete/tarta-cu-dovleac-37833.html. Am schimbat unele cantitati ale ingredientelor de la aluat, la umplutura am folosit mai mult zahar si am pus-o de la inceput peste foaia de aluat, iar foaia de deasupra am uns-o cu ou si am presarat zahar peste ea.

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 500 g dovleac placintar curatat de coaja si seminte
  • 250 g zahar (sau dupa gust)
  • 1 plic de zahar vanilat (8 g)
  • 1 lingurita de pudra de scortisoara
  • Aluat:
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 150 g unt
  • 75 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat (8 g)
  • 300 g faina
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus + 1 lingura apa
  • 1 lingura zahar
  • Diametru tava: 21 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu umplutura de dovleac:

Dovleacul placintar curatat de coaja si seminte se spala si se da pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie. Se caleste apoi intr-un tuci impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si se da deoparte.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-un castron se pun oul, un praf de sare, untul, zaharul, zaharul vanilat si faina (treptat) si se framanta un aluat nelipicios. Se da la rece pentru 30 de minute. Dupa aceea, se imparte aluatul in doua. Se intinde o foaie pe masa de lucru unsa cu ulei si cu ajutorul sucitorului se aseaza intr-o forma de tarta unsa cu unt. Se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se adauga dovleacul calit, se presara pe deasupra scortisoara, se intinde ce-a de-a doua foaie si se aseaza usor peste umplutura. Se indeparteaza surplusul de aluat, se inteapa foaia din loc in loc cu o furculita si se decoreaza cu stelute decupate din surplusul de aluat. Se unge tarta cu un galbenus amestecat cu o lingura de apa si se presara o lingura de zahar pe deasupra. Se introduce la cuptor pana cand este frumos rumenita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu umplutura de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din albusuri, cu visine