Desert tort 8 martie

de Constelatialeu in Torturi, 8 Mar 2021 | 2321 vizualizari

 

La multi ani, mame, femei, domnisoare ! Sa aveti o primavara frumoasa.
Am zis sa fac ceva rapid, care nu necesita coacere, mai ales ca-mi ramasese un pic din aia, din cealalta si musai se cereau intr-un desert .

 

INGREDIENTE

  • Pt. crusta de blat
  • 120 g biscuiti Oreo
  • 2 napolitane cu alune de padure
  • 40 g unt cu 82% grasime
  • 60 g ciocolata
  • 2-3 linguri de nuca macinata
  • Crema
  • 280 ml frisca lichida Creme Patisserie
  • 120 g lapte condesat caramelizat cu cacao Delatte
  • 150 g fructe de padure
  • 1 lingura zahar brun
  • 5 g gelatina+ 50 ml apa rece
  • Jeleu
  • 250 ml sirop de la compot de cirese
  • 8 g top gel
  • coacaze rosii si negre
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort 8 martie:

 Crusta :Am folosit un inel de tort, l-am ajustat la dimensiunea de 16 cm. Pe marginea inelului am pus folie acetata. Am maruntit biscuitii si napolitana, am topit untul si ciocolata, apoi am turnat peste biscutii maruntit. Amestecul obtinut l-am turnat in forma, am presat putin si apoi am presarat nuca macinata, am dat forma la frigider pana am facut crema.

Crema:Frisca lichida am mixat-o bine, apoi am adaugat laptele condensat si am continuat sa mixez pana am obtinut o crema ferma. Am pus intr-un posh o parte din crema obtinuta.Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece. Fructele impreuna cu zaharul le-am pus pe foc pana au inceput putin sa fiarba, am tras de pe foc si am incorporat gelatina hidratata, acest amestec l-am incorporat in crema de frisca cu caramel. Am scos forma de la frigider am turnat crema obtinuta. Deasupra am asezat coacaze rosii si negre peste care am turnat jeleul obtinut din siropul de la compot de cirese amestecat cu top gel si fiert pe foc cca 3-4 min. Am bagat forma la frigider pentru 2-3 ore.Am scos tortul din forma si am ornat cu crema oprita dupa cum am avut inspiratie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort 8 martie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

09.03.2021, 00:08

La multi ani !!!
Fain tort ai facut > Si ce ai mai muncit la ornat !!!!!

Rocsi 1

09.03.2021, 19:31

Numai cu torturi ne rasfeti! Imi place!

dantes 1

12.03.2021, 11:03

Super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat