Desert tort cu blat de vanilie si crema de ciocolata

de Andra_Constantinescu in Torturi, 12 Mai 2020 | 4539 vizualizari

 

De ziua de nastere a fiicei mele m-am gandit sa fac acest tort simplu, cu blat de vanilie si crema de ciocolata. 
Ciocolata mea, desi a fost cu lapte, mi s-a parut a fi amaruie, asa ca am mai adaugat un pic de zahar si niste esenta de rom pentru un plus de gust.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 1 praf de sare
  • 230 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat (8 g/plic)
  • esenta de vanilie
  • 230 g faina de tara
  • 5 g praf de copt
  • Diametru tava: 22 cm
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 300 ml apa
  • esenta rom
  • Crema:
  • 400 g ciocolata cu lapte
  • 800 ml frisca lichida indulcita
  • 2 linguri zahar pudra
  • esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu blat de vanilie si crema de ciocolata:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula de silicon. Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul trece de testul scobitorii.

Intre timp, se pregateste siropul. Se caramelizeaza zaharul intr-o craticioara, apoi se adauga apa. Se lasa la fiert pana cand zaharul caramelizat se topeste si se adauga esenta de rom. Se lasa sa se raceasca.

Dupa aceea, se pregateste crema.

Ciocolata se pune intr-o craticioara impreuna cu 500 ml frisca lichida. Se da la foc, amestecand continuu, pana cand ciocolata se topeste. Se lasa sa se raceasca, apoi se introduce la frigider pentru a se raci si mai bine. Dupa aceea, se mixeaza impreuna cu restul de frisca, zaharul pudra si esenta de rom.

Blatul se taie in trei. Se asaza o parte pe un platou si se insiropeaza. Se orneaza pe margini cu crema cu ajutorul unui posh, iar in mijloc se pune crema cu lingura si se niveleaza. Se procedeaza la fel si cu urmatoarele doua straturi de blat si crema. La final, tortul se poate decora cu diverse ornamente de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu blat de vanilie si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Gherca Daniela 1

14.05.2020, 20:07

delicios si frumos!

Panacris 1

15.05.2020, 14:19

La mulți ani și multă sănătate! Delicios și savuros!

dantes 1

16.05.2020, 11:14

Delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Pralina-Ciocolata