Desert tort cu cappuccino si ciocolata

de madi_marin in Torturi, 5 Noi 2017 | 3843 vizualizari

 

Este un tortuleţ pe care l-am făcut cadou, mai demult :) ,doamnei învăţătoare a fetiţei mele.

 

INGREDIENTE

Blat de 18 cm:

  • 4 ouă medii
  • 130 g zahăr
  • 120 g făină
  • 3 linguri de ulei
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 1/2 fiolă esenţă de rom
  • 2 pliculeţe cappuccino

Crema :

  • 300 ml frişcă lichidă
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 1 lingură de cacao
  • 2 pliculeţe cappuccino

Sirop:

  • 500 ml apă
  • 225 g zahăr
  • 1/2 fiolă esenţa de rom

În plus:

  • 85 g unt
  • 40 g zahăr pudră
  • fondant (pastă de zahăr) colorat
  • dantelă
  • flori naturale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu cappuccino si ciocolata:

Se prepară întâi crema : se pun la foc mic frişca lichidă, ciocolata ruptă în bucăţele, cacaua şi praful de cappucino. Se amestecă bine până la completa dizolvare şi omogenizare a ingredientelor. Se dă vasul la răcit, apoi se pune la congelator pentru a căpăta consistenţă.

Pentru blat, se mixează ouăle întregi cu zahărul până se obţine o cremă, apoi se adaugă uleiul, esenţele şi la urmă, făina cernută cu praful de cappuccino. Se amestecă bine totul, apoi se toarnă în tava detaşabila de 18 cm tapetată cu hârtie de copt. Se coace 25-30 de minute la 180 grade C. Se răceşte şi se taie în trei felii.

Pentru sirop, se caramelizează zahărul, se stinge cu apă, se lasă să scadă cam la jumătate, după care se dă deoparte de pe foc şi se adaugă esenţa de rom.

Crema se scoate de la rece şi se spumează cu mixerul. Se asamblează tortul: blat însiropat, jumătate de cremă, blat însiropat, restul de cremă, blat însiropat. Deasupra se unge cu untul moale amestecat bine cu zahărul pudră, dupa care se dă la frigider până se pregateşte fondantul.

Se întinde foaia cu sucitorul cu o circumferinţă mai mare decât cea a tortului, pentru a-l acoperi bine. Se scoate tortul de la rece, se montează foaia, se apasă bine, se decupează surplusul. Se îmbraca în dantelă şi se decorează cu flori naturale. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu cappuccino si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort pentru 2014