Desert tort diplomat cu fructe (1 an de Bucataras)

de AndrutzaP in Torturi, 13 Mar 2017 | 10006 vizualizari

 

Yuhuuuu!!! A trecut un an de cand fac parte din minunata comunitate Bucataras.ro.
Va las cate o felie de tort, sper sa ajunga la toata lumea:*:*

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 500 ml frisca
  • 200 g zahar
  • 5 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 1 pliculet gelatina
  • 1 fiola esenta de lamaie
  • 400 g piscoturi
  • 3 portocale
  • 3 kiwi
  • 1 conserva ananas
  • in plus :
  • fructe pentru decor, dupa preferinta
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort diplomat cu fructe (1 an de Bucataras):

    Pentru inceput, punem gelatina la hidratat. 

    Intr-o craticioara cu fundul dublu, punem zaharul, cele 5 galbenusuri, faina si esenta de lamaie. Amestecam bine cu un tel ingredientele pana se omogenizeaza bine. Adaugam treptat, cate putin lapte, amestecand in continuu. Ne oprim din amestecat atunci cand terminam de incorporat tot laptele si compozitia este omogena. Punem craticioara pe aragaz si o lasam pe foc, amestecand incontinuu, pana ce se ingroasa compozitia si devine o crema. Dam la o parte si lasam la racorit cateva minute, apoi incorporam foarte bine gelatina hidratata.

    Crema trebuie lasata la racit complet. In acest timp, taiem fructele marunt sau dupa preferinta. 

   Frisca o mixam bine si apoi incorporam in ea, treptat, crema racita complet. 

   Ultima etapa este montarea tortului. Intr-o tava de tort cu pereti detasabili, montam tortul astfel: piscoturile, inmuiate in zeama de la compot, le asezam de jur imprejurul marginii tavii si pe fundul acesteia. Punem jumatate din cantitatea de crema, apoi fructe (portocale, kiwi si ananas din compot), cealalta jumatate de crema si restul de fructe. 

   Pastram cateva linguri de crema sa punem deasupra. Ornam tortul dupa preferinta si imaginatie.

   Tortul trebuie lasat la frigider minim 6 ore inainte de a fi consumat.

   Serviti cu placere!

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice fructe va plac.

2

Modul de montare al tortului vine o data cu imaginatia fiecaruia dintre noi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort diplomat cu fructe (1 an de Bucataras)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Adi 1

13.03.2017, 22:14

La multi ani!

oanapl 1

14.03.2017, 15:33

La multi ani! Ce bine arata!

Rahela Velicu 1

26.03.2017, 11:14

La multi ani!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema caramel si vanilie