Desert vafe belgiene

de laura_n in Dulciuri, 28 Aug 2019 | 5034 vizualizari

 

Mic dejun, pachet sau gustare, pentru cei mici sau cei mari, vafele sunt delicioase.
De data aceasta am optat pentru varianta de vafe belgiene.
Pentru cei care nu stiu, vafele belgiene sunt si ele impartite in doua categorii, cele de Bruxelles si cele de Liege, mai dense si care au unt in compozitie.
Astazi, varianta de vafe cu unt topit in compozitie, incredibil de gustoase!
Sa va fie de folos!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua de gaina
  • 1 praf sare
  • 2 - 3 lg zahar
  • 150 gr faina de grau
  • 50 gr unt topit
  • 150 ml lapte
  • 1/2 lgta bicarbonat de sodiu
  • vanilie
  • decor:
  • fructe
  • zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert vafe belgiene:

Se topeste untul, apoi se lasa deoparte.

Intr-un vas, se mixeaza albusurile si un praf de sare. Cand devin dense si albe, se adauga zaharul. Se spumeaza pana se obtine o bezea ferma. Se adauga galbenusurile, amestecand bine. Se adauga untul si laptele. Se omogenizeaza. La final, se adauga faina cernuta cu bicarbonatul. Se incorporeaza pana la omogenizare.

Se conecteaza Waffle Maker DuraCeramic la o sursa de curent. Se asteapta pana ce semnalul indica folosirea lui. Cu ajutorul unei linguri (eu am folosit lingura de inghetata) se asaza compozitie pe placile aparatului. Se lasa 2-3 secunde, apoi se inchide capacul usor. Vafele se gatesc si sunt gata in cateva secunde.
Odata aprins semnalul, se ridica usor capacul, se scot vafele si se pun pe un gratar.
Se coc 4 -6 vafe din aceasta cantitate. Se servesc calde, garnisite cu zahar pudra si fructe proaspete, dar la fel de bine se pot servi cu dulceata sau cu miere. Sunt foarte pufoase.

TIPS-URI

1

daca alegeti oua de la pasari de curte, vafele vor avea o culoarea galbuie foarte frumoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert vafe belgiene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mure, afine si mascarpone