Donuts

de yammy in Prajituri, 14 Mai 2009 | 3179 vizualizari

 

Cand ma uit la fime in care apar deja clasicii politisti cu burtoiu mare si mustata tipic americana si i vad cu cate-o gogoasa mareee si plinna de ciocolata....mi se face o pofta de lesin:) Intre timp am gasit solutia si cand ma uit la film am neaparat un lighenus cu Donuts in brate:D Da imi pun numa cateva ca nu vreau sa am burtoi ca nea' politistu:))

 

INGREDIENTE

  • Pt maia:   
  • * 80 gr faina   
  • * 25 gr drojdie   
  • * 50 gr apa
  • Pt aluat:   
  • *360 gr faina   
  • *70 gr zahar   
  • * un vf sare   
  • * 1 plic zahar vaniliat   
  • * coaja lamaie/portocala   
  • * 80 gr unt (la temp camerei)   
  • * 2 oua  
  • * 2 galbenusuri
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Donuts:

-Dizolvam drojdia in apa si amestecam cu faina pana obtinem o biluta pe care o crestam cu cutitul in forma de cruce
-O cufundam intr-un vas cu apa calduta si asteptam cam 15 min pana se umfla si se ridica
-punem intr-un vas faina, facem la mijloc o gaura in care punem zaharul, zaharul vaniliat, oole, galbenusurile, sarea, untul taiat bucatzele si framantam pana obtinem un aluat elastic;
-scurgem bilutza de maia de apa si o adaugam la aluat
-framantam pana ce s-a inglobat maiaua in aluat (daca mai trebuie mai adaugam umpic de faina)
-il lasam sa creasca in jur de 1 ora
-intindem aluatul si taiem cerculetze, iar in mijloc facem gaurele cu o forma mai mica;)
-lasam sa mai creasca 25 min
-si prajim in ulei
-le scoatem pe hartie absorbanta
-se tavalesc prin zahar pudra sau se orneaza cu glazura

 

RETETA IN IMAGINI

Donuts-0
Donuts-1
Donuts-2
Donuts-3
Donuts-4
Donuts-5
Donuts-6

COMENTARII (1)

marablues3

marablues3 1

29.04.2013, 11:28

Mi-a atras atentia felul in care se face maiaua si m-am hotarat sa incerc sa le fac. De la inceput mi-am dat seama dupa textura aluatului , foarte fin si pufos, ca sunt pe drumul cel bun. Si rezultatul a fost.... niste gogosele super pufose si super delicioase . Multumesc pt reteta. Eu am facut si niste berline ,adica donuts fara gaura care se umplu cu crema sau nutella.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!