Dovleac cu orez si zahar caramelizat

de Ina in Mancaruri de post, 18 Mar 2012 | 2572 vizualizari

 

O mancarica - desert.

 

INGREDIENTE

  • 300 g dovleac  de placinta
  • o cescuta cu orez
  • o ceapa mica
  • 6-7 linguri ce zahar pentru caramelizat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac cu orez si zahar caramelizat:

    Dupa ce curatam dovleacul  de coaja, il taiem cubulete si-l asezam  intr-un vas de yena  uns cu putin ulei.  Spalam orezul in 2-3 ape, apoi il presaram printre bucatile de dovleac. Ceapa tocata marunt se caleste si se imprastie peste amestecul de dovleac si orez..  Adaugam  apa doar cat sa acopere bucatile de dovleac.

    Dam la cuptor pana ce orezul se fierbe, dovleacul se inmoaie usor, iar deasupra se formeaza o crusta aurie. 

    Separat, caramelizam cele 6-7 linguri cu zahar, dupa care turnam caramelul in vasul de yena, peste amestecul de orez cu dovleac. Daca este nevoie, mai adaugam si cateva linguri cu apa. Dam la cuptor pentru inca 5 minute, dupa care putem servi.     

 

TIPS-URI

1

Se poate renunta la ceapa, dar mie mi se pare ca aceasta-i da o aroma deosebita

RETETA IN IMAGINI

Dovleac cu orez si zahar caramelizat-0
Dovleac cu orez si zahar caramelizat-1
Dovleac cu orez si zahar caramelizat-2
Dovleac cu orez si zahar caramelizat-3
Dovleac cu orez si zahar caramelizat-4
Dovleac cu orez si zahar caramelizat-5

COMENTARII (21)

jolygina 1

18.03.2012, 23:12

nu am mai mancat

mamaieelena 1

19.03.2012, 00:36

bun,bun

MIUTA 1

19.03.2012, 12:12

O bunatate imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!