Dovleac umplut

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 3 Noi 2013 | 1438 vizualizari

 

Inițial am vrut să prepar rețeta Adniei;) Dar mi-am dat seama că-mi lipsea ingredientul secundar, carnea tocată:) Așa că am umplut dovleacul cu ce am avut prin frigider;)

 

INGREDIENTE

  • dovleac 1 bucată de cca. 1000 g,
  • amestec de legume ( morcovi, mazăre, fasole verde, ardei kapia roșu, ardei gras galben, sparanghel, muguri de fasole, muguri de bambus) cca. 300 g,
  • sare aromată Panacris (vezi rețeta aici:http://www.bucataras.ro/retete/sare-cu-mirodenii-49813.html ),
  • piper proaspăt măcinat,
  • unt cu aromă de usturoi cca. 30 g,
  • brânză de burduf cca. 50 g,
  • brânză de capră pentru toping cca. 50 g.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac umplut:

Dovleacul se spală, apoi se taie în două, se curăță de semințe și se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la foc mediu.  După ce s-a copt, se scoate miezul, atenție, se curăță ușor, ca să nu se rupă coaja,  și se  combină cu amestecul de legume, untul cu aromă de usturoi, brânza de burduf, sare aromată Panacris (http://www.bucataras.ro/retete/sare-cu-mirodenii-49813.html) și piper. Se umplu cojile de dovleac cu acest amestec, se presară brânză de capră rasă și se dau la copt, cca. 25 de minute în cuptorul preîncins, cca. 25 de minute la foc mediu.  Spor și poftă bună! ;)  

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dovleac umplut 274764
retete culinare - Dovleac umplut 274765
retete culinare - Dovleac umplut 274766
retete culinare - Dovleac umplut 274767
retete culinare - Dovleac umplut 274768
retete culinare - Dovleac umplut 274769
retete culinare - Dovleac umplut 274770
retete culinare - Dovleac umplut 274771
retete culinare - Dovleac umplut 274772
retete culinare - Dovleac umplut 274773
retete culinare - Dovleac umplut 274774
retete culinare - Dovleac umplut 274775
retete culinare - Dovleac umplut 274776
retete culinare - Dovleac umplut 274777

COMENTARII (11)

diaconta 1

03.11.2013, 20:02

cred ca tare bun a mai fost dovleacul tau

Angelina_Elena 1

03.11.2013, 20:19

Super idee!

_Alina_ 1

04.11.2013, 07:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S