"Dulceata" de ardei iute

de Sim0na in Conserve, 31 Oct 2012 | 8023 vizualizari

 

Sursa: http://alexandra-bucatariamea.blogspot.ro/2012/09/dulceata-de-ardei-iute-gem-de-piscos.html

 

INGREDIENTE

  • 300 g ardei iute
  • 300 g zahar
  • 300 ml otet de vin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Dulceata" de ardei iute:

Pregatita cu manusi in maini, am curatat ardeii, eliminand semintele si cutoarele.  Ardeii curatati i-am pus in blender si i-am maruntit – nu i-am facut chiar pasta ptr ca am vrut sa simtim bucati de pulpa. Otetul si zaharul le-am pus la fiert, iar cand zaharul s-a topit, am adaugat ardeii tocati. Am lasat sa fiarba cca 40 minute, apoi am pus dulceata in borcane sterilizate.  Am incins cuptorul la 100 grade, si am dat borcanelele la cuptor pentru inca vreo 30 minute. Dupa aceasta perioada, borcanele le-am pus intr-o patura si le-am lasat pana a doua zi.

Mie mi-au iesit 2 borcanele de 250 g.  

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - "Dulceata" de ardei iute 185694
retete culinare - "Dulceata" de ardei iute 185695
retete culinare - "Dulceata" de ardei iute 185696
retete culinare - "Dulceata" de ardei iute 185697
retete culinare - "Dulceata" de ardei iute 185698
retete culinare - "Dulceata" de ardei iute 185699

COMENTARII (19)

Sim0na 1

31.10.2012, 20:50

Miuta, este ceva dulce si iute in acelasi timp! Merita incercat, mai ales ca nu necesita nici timp prea mult si nici produse.
Eduard,

Panacris 1

04.12.2012, 11:17

, multumesc ptr inspiratie Recunosc ca am vazut prima oara retate pe blog

Sim0na 1

04.12.2012, 15:27

Cris, ma bucur ca te-am inspirat.. desi nu-i meritul meu, ptr ca si eu la randul meu am luat reteta din alt blog

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: