Dulceata de pepene galben cu piersici si caju

de anca_rm in Dulceata / Gem, 29 Aug 2016 | 313 vizualizari

 

Cand omul nu are de lucru isi face. Asa si eu. A iesit o bunatate de dulceata, nu foarte dulce dar foarte aromata. Am aranjat borcanele frumos gata pentru  a fi oferite drept cadou.

 

INGREDIENTE

  • -1 kg pepene galben
  • -0.5 kg pierisici
  • -500 gr zahar
  • -zeama de la o lamaie
  • -150 gr nuci caju
  • -1 cm ghimbir razuit (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de pepene galben cu piersici si caju:

Pepenele l-am curatat de coaja si l-am taiat in cubulete destul de mici . Piersicile le-am spalat cu periuta ,sa nu ramana nici urma de puf , si le-am taiat si pe ele in felii subtiri. Am pus fructele intr-o oala cu fund gros , am adaugat zaharul ,ghimbirul razuit si zeama de lamaie.

Punem totul pe foc mic si amestecam din cand in cand .

Lasam sa fiaba pana cand scade  si are consistent ape care o dorim noi.

Eu am fiert-o in jur de 40 minute ,dar asta depinde de cantitatea de fructe pe care o aveti .

Inainte cu 10 minute de a opri dulceata din fiert am adaugat nucile caju taiate grosier .

Punem dulceata in borcanele sterilizate si uscate , infiletam capacul foarte bine si lasam borcanele la racit invelite intr-o patura .

 

Pastrati dulceturile la loc intunecat si racoros , de preferinta. Din cantitatile date mi-au iesit 3 borcane de 370ml. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata de pepene galben cu piersici si caju 454591
retete culinare - Dulceata de pepene galben cu piersici si caju 454592
retete culinare - Dulceata de pepene galben cu piersici si caju 454593
retete culinare - Dulceata de pepene galben cu piersici si caju 454594
retete culinare - Dulceata de pepene galben cu piersici si caju 454595
retete culinare - Dulceata de pepene galben cu piersici si caju 454596

COMENTARII (9)

noiinbucatarie 1

31.08.2016, 12:21

super buna!

MotanLaOale 1

01.09.2016, 17:31

mirela0911 1

03.09.2016, 19:43

As vrea un borcanel!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21