Dulceata de struguri

de gaby_gabytza in Dulceata / Gem, 22 Sep 2011 | 4837 vizualizari

 

multa munca dar gustul e pe masura

 

INGREDIENTE

  • 10 kg struguri
  • 1 kg zahar
  • 2 plicuri gelatina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de struguri:

Faza intai:luam struguri ii splam si ii curatam de ciorchini (asa se zice la noi). Punem o oala cu apa la fiert. Luam bobitele rezultate pe rand si le punem in apa fiarta si le lasam sa fiarba pana cand vedem ca s-au crapat si le scoatem afara cu o paleta ca sa se scurga de apa. Si repetam asa cu fiecare rand de bobite .Dupa ce am terminat luam bobitele fierte si le punem intr-o sita pusa deasupra unui lighean si cu o lingura incepem sa apasam pe bobite pana raman doar samburi si pielita in sita si ce ramane in sita aruncam. Dupa ce am terminat si faza a doua punem compozitia ce am obtinut-o din boabele de struguri la fiert la foc mare si adaugam zaharul (zaharul il putem pune fiecare dupa gust). Cand vedem ca se ingroasa adaugam plicurile de gelatina pregatite dupa cum scrie pe plic. Dupa ce am pus gelatina mai lasam sa fiarba 2-3 clocote luam de pe foc si punem in borcane asa fierbinte, infiletam bine borcanele ca sa nu fermenteze.

Seamana la culoare cu dulceata de prune.

 

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de struguri-0
Dulceata de struguri-1
Dulceata de struguri-2

COMENTARII (20)

mihaelar63 1

02.10.2011, 22:08

Draga mea m-ai inspirat
chiar am niste struguri fara destinatie

Lau 1

02.10.2011, 22:21

este foarte buna

andreea_angelo 1

14.11.2012, 18:07

cand am cules strugurii nu stiam ce sa fac cu ei(in afara de must)am facut putin compot daca staiam ca se face si dulceataaaaa....iamii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41