Dulceata de visine

de ianculubita in Dulceata / Gem, 21 Iun 2013 | 1738 vizualizari

 

Aceasta dulceata e una din preferatele mele si abia astept sa fac papanasi!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de visine
  • 2 kg de zahar
  • 1 baton de vanilie
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine:

Fructele spalate, curatate de samburi, le punem in vas cu zahar, amestecam si lasam 1-2 ore sa-si lase sirop. Punem apoi vasul pe foc, impreuna cu batonul de vanilie taiat in doua pe lung. Lasam sa fiarba incet pana adunam toata spuma ce se formeaza, dupa care dam focul tare supraveghind vasul (eu l-am scapat putin), inca 30-40 minute. Facem proba sa vedem daca este legata suficient, scoatem vanilia, adaugam zeama de lamaie, amestecam si punem fierbinte in borcane curate, infiletam capacele, tinem borcanele cu gura in jos un timp apoi le depozitam la camara.

 

TIPS-URI

1

pentru proba la gem sau dulceata,punem intr-un castronel o lingura de dulceata iar castronelul la frigider iar dupa 15min sau mai mult observam daca dulceata este legata sau mai trebuie fiarta

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de visine-0
Dulceata de visine-1
Dulceata de visine-2
Dulceata de visine-3
Dulceata de visine-4
Dulceata de visine-5
Dulceata de visine-6
Dulceata de visine-7

COMENTARII (15)

adry88

adry88 1

21.06.2013, 22:53

ce buna este!

ianculubita

ianculubita 1

22.06.2013, 13:51

Va dau de stire cand fac si clatitele si papanasii!!

Bya Ralu

Bya Ralu 1

24.06.2013, 00:49

bunnn

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!