Dulceaţă de zmeură

de botcrina in Dulceata / Gem, 22 Iul 2015 | 580 vizualizari

 

Se apropie sfârşitul de sezon pentru zmeură, aşa că am încercat să o folosesc cât mai bine şi mai pe placul celor dragi...

 

INGREDIENTE

  • 5 kg zmeură
  • 2,5 kg zahăr
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 1 linguriţă salicil
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceaţă de zmeură:

Culegem zmeura, apoi o spălăm bine şi o punem într-o strecurătoare să se scurgă.

Într-un vas mare punem zmeura şi peste aceasta turnăm zahărul.

Cu mâna amestecăm bine ca să zdrobim fructele şi să se topească zahărul, punem salicilul ca să nu fermenteze.

Deasupra presărăm sucul de lămâie. Lăsăm aşa de azi până a doua zi.

A doua zi într-o strecurătoare deasă, frecăm zmeura până rămân doar seminţele. Siropul obţinut astfel îl punem la fiert, până se îngroaşă puţin.

Curăţăm din când în când spuma de deasupra.

Spălăm şi sterilizăm borcanele în care vom pune dulceaţa.

Când este gata luăm dulceaţa de pe foc şi o punem în borcane.

Încălzim cuptorul aproximativ 15 minute la o temperatură de 180 de grade apoi punem borcanele cu dulceaţă necapsate într-o tavă.Oprim cuptorul.

Introducem tava cu borcane în cuptor şi o lăsăm să stea 4-5 ore.

Punem capacele spălate bine, într-o oală să fiarbă, le scoatem şi le ştergem cu un prosop de bucătărie apoi închidem borcanele cu dulceaţă ermetic.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

introducând-o în cuptorul cald, dulceaţa prinde pe deasupra o pojghiţă groasă, astfel încât se păstrează mai bine şi nu se strică;

RETETA IN IMAGINI

Dulceaţă de zmeură-0
Dulceaţă de zmeură-1
Dulceaţă de zmeură-2
Dulceaţă de zmeură-3
Dulceaţă de zmeură-4
Dulceaţă de zmeură-5

COMENTARII (19)

botcrina

botcrina 1

24.07.2015, 14:20

delia64

delia64 1

24.07.2015, 18:54

Buna trebuie sa fie !!!

botcrina

botcrina 1

26.07.2015, 11:49

Multumesc dna. Delia!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!