Eclere

de madalina27 in Prajituri, 13 Noi 2010 | 4268 vizualizari

 

SUNT FAVORITELE MELE CHIAR DACA DUREAZA MAI MULT PREPARAREA LOR

 

INGREDIENTE

COMPOZITIE:

  • 400ml ulei,
  • 800ml apa,
  • 800gr.faina,
  • 20 de oua,
  • un varf de cutit de sare

.CREMA:

  • 1l lapte,
  • 600gr.zahar,
  • 100gr margarina,
  • 200 gr faina
  • 2plicuri zahar vanilinat si 1 esenta de vanilie
Portii: 100
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Intr-o cratita se pun la fiert uleiul,apa si sare.dupa ce au dat intr-un clocot se pune toata faina odata,se ia de pe foc si se amesteca energic pina cand devine o coca,apoi se adauga pe rand cate un ou pana terminam cele 20 de oua.Luam o punga mai tare sau daca aveti un pos de prajituri si punem din compozitie.In prealabil incalzim foarte bine cuptorul si ungem o tava cu ulei ca sa putem desprinde mai usor eclerele si apoi punem cu posul din compozitie bastonase de ce dimensiuni dorim.

Crema o preparam in felul urmator:punem laptele cu zaharul la fiert cand e laptele aproape de punctul de fierbere adaugam in ploaie faina si batem cu un tel pina se ingroasa.Cand s-a ingrosat dam jos de pe foc punem sa se raceasca crema si adaugam margarina.Cand e aproape rece crema adaugam zaharul vanilinat si esenta de vanilie.Timpul de coacere e intre 1 ora si 1oar si vreo 15 min.Dupa ce s-au copt  se scot din cuptor se lasa sa se raceasca un pic apoi se taie si se umplu cu crema.

 

TIPS-URI

1

Nu se deschide cuptorul pina nu trec mai bine de 30-40 de min de cand ati introdus tava cu eclere la cuptor exista posibilitatea sa se lase in moment ce deschide-ti cuptorul.De obicei la crema eu nu pun tot zaharul mi se pare foarte dulce dar fiecare poate aprecia cat zahar sa puna

2

pentru aspect puteti glazura eclerele cu ciocolata de menaj topita cu putin ulei si putina margarina

RETETA IN IMAGINI

Eclere-0
Eclere-1
Eclere-2
Eclere-3
Eclere-4
Eclere-5

COMENTARII (14)

La Ancuta

La Ancuta 1

13.11.2010, 18:11

Bine ai venit. Foarte frumoasa eclerele

madalina27

madalina27 1

14.11.2010, 11:18

multumesc ptr intampinare
da la reteta mea de eclere intra 20 de oua dar ies multe din compozitie

nadina73

nadina73 1

14.11.2010, 11:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!