Eclere

de madalina27 in Prajituri, 13 Noi 2010 | 7510 vizualizari

 

SUNT FAVORITELE MELE CHIAR DACA DUREAZA MAI MULT PREPARAREA LOR

 

INGREDIENTE

COMPOZITIE:

  • 400ml ulei,
  • 800ml apa,
  • 800gr.faina,
  • 20 de oua,
  • un varf de cutit de sare

.CREMA:

  • 1l lapte,
  • 600gr.zahar,
  • 100gr margarina,
  • 200 gr faina
  • 2plicuri zahar vanilinat si 1 esenta de vanilie
Portii: 100
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Intr-o cratita se pun la fiert uleiul,apa si sare.dupa ce au dat intr-un clocot se pune toata faina odata,se ia de pe foc si se amesteca energic pina cand devine o coca,apoi se adauga pe rand cate un ou pana terminam cele 20 de oua.Luam o punga mai tare sau daca aveti un pos de prajituri si punem din compozitie.In prealabil incalzim foarte bine cuptorul si ungem o tava cu ulei ca sa putem desprinde mai usor eclerele si apoi punem cu posul din compozitie bastonase de ce dimensiuni dorim.

Crema o preparam in felul urmator:punem laptele cu zaharul la fiert cand e laptele aproape de punctul de fierbere adaugam in ploaie faina si batem cu un tel pina se ingroasa.Cand s-a ingrosat dam jos de pe foc punem sa se raceasca crema si adaugam margarina.Cand e aproape rece crema adaugam zaharul vanilinat si esenta de vanilie.Timpul de coacere e intre 1 ora si 1oar si vreo 15 min.Dupa ce s-au copt  se scot din cuptor se lasa sa se raceasca un pic apoi se taie si se umplu cu crema.

TIPS-URI

1

Nu se deschide cuptorul pina nu trec mai bine de 30-40 de min de cand ati introdus tava cu eclere la cuptor exista posibilitatea sa se lase in moment ce deschide-ti cuptorul.De obicei la crema eu nu pun tot zaharul mi se pare foarte dulce dar fiecare poate aprecia cat zahar sa puna

2

pentru aspect puteti glazura eclerele cu ciocolata de menaj topita cu putin ulei si putina margarina

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

La Ancuta 1

13.11.2010, 18:11

Bine ai venit. Foarte frumoasa eclerele

madalina27 1

14.11.2010, 11:18

multumesc ptr intampinare
da la reteta mea de eclere intra 20 de oua dar ies multe din compozitie

nadina73 1

14.11.2010, 11:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Kati