Eclere

de Angelina_Elena in Prajituri, 6 Iun 2012 | 2364 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru coji:
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 125 g faina
  • 3 oua mari sau 4 mai mici
  • un praf de sare
Crema:
  • 700 ml lapte
  • 7 linguri zahar
  • 3 linguri cu varf faina
  • un plic zahar vanilat Bourbon
  • 4 galbenusuri
Glazura:
  • 1 ciocolata cu lapte(100 g)
  • 3-4 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Pentru coji:

Intr-o oala se amesteca apa cu uleiul si cu un praf de sare, se pun la foc si se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se ia deoparte. Se adauga faina cernuta si se mixeaza foarte  bine. Se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit (dar nu de tot), adaugam ouale unul cate unul, mixand foarte bine dupa fiecare. Obtineti un aluat ca o pasta. Aluatul se pune intr-un posh  cu varf mare. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt formam eclerele, si le coacem la foc potrivit 20-25 de minute, pana se rumenesc frumos.

Crema:

Intr-o oala punem 600 ml lapte la fiert. Intre timp mixam galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat bourbon,faina si restul de lapte. Cand laptele incepe sa fiarba, il luam de pe foc, adaugam compozitia precedenta(din faina,zahar,zahar vanilat si 100 ml lapte)si amestecam continuu. Punem iar pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroase, amestecand continuu pentru a nu se forma cocolosi. Lasam apoi budinca la racit. Umplem apoi cojile, fie cu un posh pe care il infigem in fiecare ecler, fie taindu-le putin, dar fara a le rupe in doua.

Glazura:

Topim ciocolata impreuna cu laptele pe baie de aburi. Lasam putin glazura la racit, apoi o punem intr-o punga pe care o taiem apoi la un capat si glazuram eclerele.

 

TIPS-URI

1

Din cantitatile precizate mai sus obtinem 16 eclere de 7-8 cm lungime.

RETETA IN IMAGINI

Eclere-0
Eclere-1
Eclere-2
Eclere-3

COMENTARII (56)

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

07.06.2012, 15:32

iti multumesc Bubu!

Alexandra Elena

Alexandra Elena 1

28.09.2012, 15:23

e la favorite reteta, trebuie sa o incerc

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

28.09.2012, 16:10

multumesc frumos Alexa! Poti sa incerci linistita reteta, doarece se fac destul de repede si sunt mai mult decat delicioase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!