Eclere

de laura_n in Prajituri, 10 Iun 2012 | 10698 vizualizari

 

Mana sus cui ii plac eclerele !!!! :)))

 

INGREDIENTE

aluat

  • 350 g faina
  • 3 oua
  • un praf sare
  • o cana apa
  • 75 ml ulei

crema

  • 5 galbenusuri
  • 5 lg zahar
  • 5 lg faina
  • 1 esenta vanilie
  • 500 ml lapte
  • glazura
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 100 ml smantana dulce
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Pt aluat: se pune apa la fiert, se adauga uleiul si sarea iar la sfarsit, faina cernuta. Se amesteca bine si se da deoparte sa se raceasca la temperatura camerei. Dupa ce s-a racit, se adauga cate un ou pe rand, se amesteca bine, bine si se obtine un aluat moale Se toarna cu ajutorul unui pos in tava sub forma de bastonase si se baga in cuptorul încins la l8O°C.

Pt crema: se bat galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga faina, vanilia si la sfarsit se desface compozitia cu lapte si se pune la bain-marie. Se amesteca pana se ingroasa.

Pt glazura: se topeste ciocolata impreuna cu smantana si apoi se lasa putin la racit.

 

Se umplu cojile de eclere cu crema, se asaza intr-o tava si se toarna deasupra glazura de ciocolata.

TIPS-URI

1

Dupa ce s-a fiert crema si s-a lasat la racit, turnam putin lapte rece si amestecam bine. Crema iese mult mai buna si mai fina si inmoaie si cojile de eclere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

laura_n 1

10.06.2012, 21:12

Dia, sigur ca vreau!!!! )) Macar virtual
va multumesc pentru aprecieri

Sim0na 1

10.06.2012, 21:34

Toate mainile sunt sus!!! De mult timp imi tot propun sa fac si eu..

laura_n 1

10.06.2012, 22:30

Simona, livram o tava la tine )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Eclere