Eclere

de Tabita _ in Dulciuri, 13 Apr 2013 | 6224 vizualizari

 

Reteta Jamilei de eclere mi-a placut asa de mult ca am vrut sa o incerc. Sunt delicioase.
Multumesc Geanina pentru reteta.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru coji :

  • 125 ml apa minerala
  • 125 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 150 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 4-5 oua

Ingrediente pentru crema :

  • 500 ml lapte
  • 3 oua
  • 60 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat sau esenta de vanile
  • 150 ml frisca lichida (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Prima data ne vom ocupa de aluatul pentru eclere. Se pune la fiert apa cu laptele. Se adauga untul si praful de sare si se lasa totul sa fiarba pana se topeste untul. Se adauga toata faina si se amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat. Se amesteca bine aluatul cateva minute, pentru a scoate cat mai multa umezeala din el si se transfera intr-un bol si se lasa cateva minute sa se racoreasca pentru a incorpora ouale. Se incorporeaza ouale in aluat, unul cate unul, amestecand cu un tel sau cu mixerul. Nu se pune urmatorul ou pana nu se incorporeaza precedentul. Se pune apoi aluatul intr-un pos si se formeaza eclerele intr-o tava pe care am pus hartie de copt.

Se coc eclerele in cuptorul preincalzit, pentru 15 minute la 200 grade, fara a deschide cuptorul, apoi scadem temperatula la 180 de grade si mai coacem pentru inca 15-20 de minute, facand o gaurica in fiecare ecler pentru a permite aburului sa iasa si eclerelor sa se usuce.

In acest timp pregatim crema.

Se pune laptele la foc impreuna cu zaharul vanilat sau esenta de vanilie. Intr-un bol se amesteca ouale cu zaharul si cu faina si se toarna amestecul peste laptele fierbinte. Se amesteca bine pentru a nu se forma cocoloase. Se fierbe bine crema pana se dezlipeste de fundul cratitei si se pune intr-un bol acoperit cu folie pentru a se raci bine crema. Dupa ce crema s-a racit bine, se  transfera intr-un bol si o mixam cu 100-200 ml de frisca lichida pentru a schimba textura cremei si a o face mai delicioasa si mai cremoasa. Se taie eclerele pe lungime si se umplu cu crema utilizand un pos sau o lingurita. Se decoreaza eclerele deasupra cu ciocolata alba sau neagra, topita.

 

TIPS-URI

1

Se pot orna si cu un topping.

2

Puteti prepara aceasta crema intr-un vas cu fundul mai gros sau puteti sa o preparati dintr-un plic de crema de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de cremsnit