Eclere

de e_Delicios100 in Dulciuri, 23 Feb 2016 | 623 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 1 pahar apa 200 ml,
  • jumatate de pahar de ulei,
  • 1 praf sare,
  • 1 cana faina,
  • 5 oua.
  • crema:
  • 600 ml lapte,
  • 6 gabenusuri,
  • 60 g faina,
  • 60 g unt,
  • esenta de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Intr-o cratita se pune apa, uleiul si praful de sare, iar cind incepe sa fiarba adaugam faina si mestecam bine pana obtinem o masa mai tare. Dupa racire se adauga cate un ou si se incorporeaza pana cand adaugam toate cele 5 oua. Tava de copt se tapeteaza cu faina si cu ajutorul unei pungi taiate in colt facem forma eclerelor. Asezati-le la o distanta mai mare pentru ca isi vor dubla volumul. Se vor coace timp de 40 min la 160 C.(Atentie nu deschideti cuptorul).
Gablenusurile cu faina si zaharul se mesteca, in acest timp laptele se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba adaugam compozitia de galbenusuri in lapte si mestecam in continuu (Atentie la foc mic). Dupa ce s-a ingrosat compozitia adaugam untul si esenta de vanilie.

Taie apoi cojile de eclere si umple-le cu crema de vanilie.

 

COMENTARII (3)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

23.02.2016, 17:59

Eclere nu refuz niciodata

mirela0911

mirela0911 1

25.02.2016, 18:02

Tare bune sunt!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

26.02.2016, 08:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!