Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

de miry_1704 in Prajituri, 10 Oct 2013 | 16356 vizualizari

 

Voiam ceva nou.. si pentru prima data cand am facut eclere mi-au iesit perfecte...

 

INGREDIENTE

  • Coji
  • 300 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 200 gr faina
  • 6 oua cumparate ca sunt mai mari
  • Crema
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 900 ml lapte
  • 8 lg zahar
  • Glazura
  • 150 gr ciocolata
  • 100 gr unt
  • 1 lg smantana
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata:

Coji

Punem la fiert apa si uleiul pana da in clocot, apoi oprim focul si adaugam toata faina si amestecam bine, apoi punem ouale cate unul amestecand continuu. O sa iasa o coca ca o crema care nu curge..

Pornim cuptorul la 160 grade si pe o tava tapetata doar cu hartie de copt punem cojile cu o punga in ce forma vrem cu spatiu intre ele (eu le-am facut mari ca la cofetarie). Le lasam sa se rumeneasca putin apoi le scoatem si le lasam la racit dar tot cu spatiu intre ele. Le taiem cu cutitul pe o parte.

Crema de vanilie

Punem laptele la fiert untr-o oala, apoi intr-un castron amestecam budinca zaharul si 6 lg de lapte inainte sa-l punem la fiert, apoi amestecam compozitia in lapte si amestecam bine pana incepe sa se ingroase. Apoi umplem cojile cu crema, doar dupa ce s-a racit putin.

Glazura de ciocolata

Punem toate ingredientele intr-o oala la foc si amestecam pana se topeste ciocolata, apoi se ia de pe foc si lasa putin la racit si se pune peste cojile umplute, in ce mod doriti.

 

COMENTARII (9)

miry_1704 1

25.10.2013, 10:57

Multumesc tuturor!!

miry_1704 1

25.10.2013, 10:59

Secretul este sa fie cuptorul bine incins, sa nu deschizi deloc cuptorul cel putin 15 minute, si sa le lasi sa se rumeneasca putin, iar dupa ce le scoti le pui una cate una pe un prosop la o temperatura normala, a camerei, sa nu fie foarte frig.
Eu le coc la 160 grade.
Si-mi ies perfect..

- TABITA - 1

25.10.2013, 14:43

Bine ai venit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04