Fantezie

de Bunica in Prajituri, 13 Sep 2010 | 6657 vizualizari

 

O prajitura pregatita la cererea nepoatei mele. Si .....stiti cum este.... cand nu poti refuza o nepotica mai dulce decat orice prajitura....

 

INGREDIENTE

  • Blat de la "Chocolate Cheescake "by Miha
  • 150 g.cereala
  • 200 g. biscuiti
  • 100 g. unt
  • Crema 1
  • 500 g. branza de vaci
  • 5 linguri zahar
  • vanilie
  • 1 plic gelatina
  • Crema 2
  • 2 linguri cacao
  • 150 g. zahar
  • 3 galbenusuri
  • 50 g. frisca lighida
  • 50 g. unt
  • Crema 3 
  • 3 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri zahar caramelizat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fantezie:

Blat

Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie impreuna cu cerealele si mixam pana devin ca un pesmet. Topim untul si il turnam in fir subtire peste pesmetulde biscuit pana se transforma in firimituri. Punem compozitia intr-o forma cu inel detasabil (eu am forma rotunda 23-25 cm.) si il presam cu podul palmei sau o lingura pana devine ca un blat compact. Dam la frigider pana este gata umplutura din creme.

Crema 1

Se pune geletina in apa rece la inmuiat. Mixam branza cu zaharul pana devine o crema fina. Se adauga vanilia si gelatina mixand pana se amesteca bine. Punem crema peste blat o nivelam si dam la frigider pana preparam crema 2.

 Crema 2

Zaharul impreuna cu galbenusurile, cacao si frisca lighida se amesteca bine si se pun pe foc. Se fierb pana se ingroarsa crema amestecandu-se tot timpul ca sa nu se prinda. Se lasa sa se raceasca putin si se incorporeaza untul ( care a fost lasat la temperatura camerei). Se scoate forma din frigider si se pune deasupra crema de cacao.se niveleaza si se pune forma inapoi in frigider pana se pregateste urmatoarea crema.

Crema 3

Se bat 3 albusuri cu 6 linguri de zahar pana stau pe teluri. In acest timp punem si cele 4 linguri de zahar la caramelizat.Cand albusurile sunt bine batute si zaharul caramelizat il turnam fierbinte peste albusuri mixand in continuare.

Se scoate forma din frigider , se  detaseaza inelul si se pune deasupra ultima crema. Eu am pus si pe lateral.

TIPS-URI

1

Este o prajitura care se serveste cu lingurita.

2

Am oprit putina crema de cacao si am decorat-o.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fantezie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Ligia Bxl 1

15.01.2011, 01:56

vai ce bunatate

DIANA B 1

22.01.2011, 14:14

Frumos si tortul si gestul , da' multe cremeeeeeee ( Miha asta n-are ce face )

Panacris 1

31.12.2012, 09:08

Delicios!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Petra