Fartons (bastonase pufoase)

de lacrimioara in Prajituri, 11 Feb 2013 | 53073 vizualizari

 

sant o bunatate este o reteta spaniola sant usor de facut si sant foarte pufoase va recomand cu drag.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa calduta,
  • 100 ml ulei de floarea soarelui,
  • 50 grame drojdie proaspata,
  • 600 grame faina,
  • 2 oua,
  • 100 grame zahar,
  • jumatate lingurita sare.

Pentru glazura pentru deasupra

  • 100 grame de zahar amestecat cu putina apa fierbinte incat sa iasa ca o glazura.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fartons (bastonase pufoase):

Intr-un bol punem faina si facem in mijloc o gaura si punem ouale la temperatura camerei,drojdia  dizolvata in apa calduta,zaharul  si sarea, sarea se pune pe margine nu peste drojdie ca sa nu distruga proprietatile drojdiei.Framantam bine dupa care punem uleiul treptat pana  rezulta un aluat elastic,il punem undeva la cald acoperit cu prosop si lasam la dospit 30 minute.Dupa 30 minute il luam si rupem din el formand 30 bucati  toate de aceeasi marime si le lasam iar 10 minute sa mai stea.

Dupa 10 minute le intindem cu sucitorul  sa fie subtirele  dupa care le rulam si formam  bastonase.

Le punem in tava tapetata cu hartie si le lasam la cald 1 ora sa isi dubleze volumul dupa care dam la copt cam 15 minute pana  prinde culoare,le scoatem  si  le ungem cu o glazura.

Le lasam putin la racit dupa care le pudram cu zahar praf amestecat cu zahar vanilat.

 

RETETA IN IMAGINI

Fartons (bastonase pufoase)-0
Fartons (bastonase pufoase)-1
Fartons (bastonase pufoase)-2

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (15)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

15.03.2014, 08:03

PLACE

Alina26

Alina26 1

18.06.2014, 14:57

bune bune!!!imi plac!! la fav!!!

Rocsi

Rocsi 1

15.03.2015, 10:48

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24