Fasole Batuta

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 7 Aug 2014 | 900 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole alba boabe,
  • 2 cepe mari ,
  • 4 catei de usturoi,
  • 1-2 morcovi medii,
  • ½ de telina,
  • 2 foi de dafin,
  • 1 lingura sare cu gust de afumatura ( Se gaseste la Afi Cotroceni),
  • Ulei,
  • Cimbru,
  • Pentru decorul de ceapa pe care o adaugam deasupra:
  • 2-3 cepe,
  • ½ lingurita boia dulce de ardei
  • ½ de lingurita de boia afumata,
  • sare dupa gust,
  • Putin sos dulce-acrisor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole Batuta:

Fasolea se va curata de impuritati, o alegem bine si o spalam. O punem la inmuiat cu o seara inainte de a o pregati.

A doua zi aruncam apa in care a stat fasolea si ne vom apuca de lucru dupa cum urmeaza:

Pregatim legumele, curatam ceapa si o vom taia marunt si cu telina si morcovul procedam la fel (le putem taia marunt sau cubulete).

Luam o cratita (oala) de 5 litri, adaugam 3 litri de apa, o lingurita de sare si adaugam fasolea si legumele si lasam sa fiarba. Adaugam foile de dafin si putin cimbru. Incercam din cand in cand fasolea sa vedem daca este fiarta.

 Luam usturoiul, il curatam si il zdrobim. Daca fasolea s-a fiert o scoatem si o punem intr-o strecuratoare, pastram din lichidul in care a fiert, dar nu tot lichidul, surplusul se va arunca.

 Fasolea o vom zdrobi in doua etape, prima data intr-o sita (strecuratoare) deoarece vor ramane multe coji pe care le vom arunca si de abia dupa aceasta etapa vom pune fasolea rezultata in robot si o vom mixa bine.

Adaugam usturoiul, sare si putin ulei si continuam mixarea pana se va omogeniza bine. Daca este prea uscata mai adaugam din lichidul in care a fiert dar nu puneti mult de la inceput doar completati daca este nevoie.

Concomitent ne vom apuca sa pregatim si ceapa calita care va fi aranjata deasupra fasolei. Tocam ceapa si o punem la calit in ulei cand este translucida adaugam boia si lasam sa prinda si culoare.

Adaugam si sosul dulce-acrisor, asteptam sa se combine savorile dupa care o scoatem din tigaie si o vom adauga peste fasole.

 Fiecare poate decora dupa gustul lui.

 Pofta Buna.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Fasole Batuta-0
Fasole Batuta-1
Fasole Batuta-2

COMENTARII (5)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

08.08.2014, 09:27

Rocsi

Rocsi 1

08.08.2014, 11:00

Pe placul meu

Panacris

Panacris 1

12.08.2014, 15:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01