Fasole verde à la Jamie Oliver

de Sylvia in Mancaruri de post, 7 Mai 2010 | 8810 vizualizari

 

Va prezint aceasta reteta simpla si usor de realizat, o adaptare dupa reteta prezentata de Jamie in carticelele aparute cu Jurnalul National. Eu le-am primit premiu de la www.bucataras.ro si imi sunt tare dragi.

 

INGREDIENTE

  • Jamie spune ca avem nevoie de :
  • 680 grame de fasole verde pastai taiate cam de 5 cm ( eu am pus dupa ochi ) ,
  • 2 catei de usturoi,
  • cateva linguri de ulei de masline,
  • 1 conserva de 400 grame de rosii decojite,
  • sare
  • piper negru macinat.
  •  Eu am adaugat de la mine doar o lingura din vegeta mea naturala, cateva rondele de morcovi si putin ardei rosu cubulete sa le fur ochii baietilor mei cu preparatul ca sa il manance .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole verde à la Jamie Oliver:

 Preparare : fasolea se fierbe separat in abur sau cu putina apa si sare, eu am fiert-o la abur.

 separat intr-un vas se calesc rosiile decojite in ulei de masline si se lasa la foc mic 10-15 minute pana se ingroasa sosul

spre final punem si usturoiul taiat fin.

Eu am mai pus morcovul si ardeiul cubulete.

Adaugam fasolea cand este fiarta si asezonam dupa gust cu care si piper.  

Este excelenta la gust, se poate servi simpla  sau pe post de garnitura.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fasole verde à la Jamie Oliver 30532
retete culinare - Fasole verde à la Jamie Oliver 30533
retete culinare - Fasole verde à la Jamie Oliver 30534

COMENTARII (10)

Sylvia 1

08.05.2010, 12:33

Rivka e ok, nu trebuie sa te scuzi e normal sa iti spui parerea . Am denumit asa reteta pentru am luat-o din carticica lui si avea diferit fata de fasolica romaneasca ( pe care o ador ) faptul ca e fiarta in abur separat fasolea si sosul de rosii simplu in ulei fara apa deci totusi diferita . Nu ii fac lobby dar mereu mentionez sursa , daca nu vezi vreo sursa de inspiratei inseamna ca e chiar inventia mea . Nu m-am suparat deloc pe tine ca imi esti f draga m-am lungit cu explicatia ca sa ma explic, stii ca imi place si gatesc tot de la fasole frecata la moelleux à al noix de coco si fructe de mare si nu pun denumiri de fitze

madi_marin 1

09.05.2010, 13:41

a la Sylvia, a la Jamie ....ce mai conteaza.....arata excelent.....ca intotdeauna....

gaby_duceag 1

09.05.2010, 13:50

super asta!fasolea verde e printre preferatele mele!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: