Felii cu castane

de adriana65 in Prajituri, 28 Mar 2014 | 1770 vizualizari

 

Deşi suntem în prag de primăvară, am preparat o prăjitură cu aromă de toamnă. Piureul de castane cu frişcă este unul din dulciurile mele preferate.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foi:
  • 5 ouă
  • 130 g zahăr
  • 130 g piure de castane
  • 35 g făină
  • 5 g praf de copt
  • 1 lingură cacao
  • Ingrediente cremă umplutură:
  • 150 g unt moale
  • 400 g piure de castane
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 lingură rom
  • 400 ml frişcă
  • 1 plic glazură de ciocolată Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felii cu castane:

 

Se încălzeşte cuptorul la 180 de grade.

Albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul, apoi gălbenuşurile unul câte unul. Se reduce viteza mixerului la cea mai mică treaptă apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi cacao şi piureul de castane.

Aluatul se împarte în două părţi egale care se coc în tava unsă (30/22 cm ) şi tapetată cu hârtie de copt .

Pentru cremă, în vasul mixerului, la viteză mare, se freacă untul cu  zahărul pudră până se spumează. Se adaugă romul şi la sfârşit piureul de castane. 

Se bate  frişca .

Pentru asamblarea prăjiturii se pune pe un blat de prăjituri o foaie, jumătate din cantitatea de frişcă, crema de castane, frişca rămasă. Se acoperă cu cealaltă foaie. Deasupra se pune glazură de ciocolată. 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Felii cu castane 306979
retete culinare - Felii cu castane 306981
retete culinare - Felii cu castane 306982
retete culinare - Felii cu castane 306983

COMENTARII (14)

adriana65 1

30.03.2014, 23:02

anca_rm 1

31.03.2014, 15:39

Krystyan Trendy 1

14.05.2014, 14:28

interesanta reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D