Ficat de pui cu arome chinezesti la gratar

de Sylvia in Ficat, 15 Mar 2011 | 4210 vizualizari

 

Va prezint un preparat simplu si delicios, ficat de pui la gratar. Ce am schimbat putin a fost spectru de arome, l-am dus putin in sfera chinezeasca cu ghimbir, pasta de ardei iute, putina soia si condimente chinezesti.

 

INGREDIENTE

  • ficat de pui,
  • o marinada facuta din
  • putin ulei de masline,
  • o lingura  sos de soia,
  • sare,
  • piper,
  • o lingura de verdeata maruntita ( coriandru am pus eu )
  • amestec de condimente chinezesti 
  • ghimbir
  • o lingurita de pasta de usturoi
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de pui cu arome chinezesti la gratar:

 Preparare: spalam ficatul de pui, il curatam si il uscam cu hartie absorbanta. Intr-un vas mai punem la baza ficatul apoi turnam peste el  o marinada facuta din putin ulei de masline, o lingura  sos desoia,sare, piper, o lingura de verdeata maruntita ( coriandru am pus eu ) amestec de condimente chinezesti  ghimbir si in plus am mai pus eu o lingurita de pasta de usturoi.

   Facem ficatul de pui la gratar la foc mic, supravegheat atent. Intre timp ne ocupam de garnitura, eu am ales legume verzi si am combinat fasole galbena cu fasole verde pastai, cu rosii decojite . Le-am pus intr-o tigaie tefal cu putina apa, sare, piper, o lingura de ulei de masline si le-am facut la foc mediu.

  Am servit ficatul de pui cu legumele asortate, cu putin patrunjel proaspat taiat mai grosier presarat peste. A fost foarte bun, usor picant si aromat ficatul de pui iar legume cu o textura lejera si usor crocant, perfect pentru un pranz sarac in calorii dar cu fibre si proteine.

 

RETETA IN IMAGINI

Ficat de pui cu arome chinezesti la gratar-0
Ficat de pui cu arome chinezesti la gratar-1
Ficat de pui cu arome chinezesti la gratar-2
Ficat de pui cu arome chinezesti la gratar-3

COMENTARII (16)

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

16.03.2011, 13:55

Aici e de mine! Delicios!

Sylvia

Sylvia 1

16.03.2011, 15:56

Ma bucur ca va place, multumesc de vizita si laude

gaby_duceag

gaby_duceag 1

20.03.2011, 11:37

Eu de ce n-am fost pe aici?
Adoram ficatelul si modul in care l-ai gatit e super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!