Ficatei cu cartofi la cuptor

de miremirc in Ficat, 11 Iun 2012 | 3958 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g ficatei de pui
  • 1 kg cartofi
  • 4 oua
  • 4-5 lg smantana
  • sare
  • piper
  • 80 g cascaval ras
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 3 lg vin rosu dulce
  • 4 lg ulei
  • 2 lg pesmet
  • 1 lg unt
  • parmezan (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei cu cartofi la cuptor:

Pentru inceput curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare.

Punem uleiul la incins in tigaie, adaugam ceapa curatata si taiata marunt. O calim timp de 2-3 minute, timp in care spalam ficateii si ii taiem bucatele, apoi ii adaugam peste ceapa putin calita. Lasam pe foc, amestecand din cand in cand, timp de 10 minute. La final adaugam vinul rosu dulce, sarea si piperul. Cine doreste poate adauga o foaie de dafin.

Cartofii fierti ii strecuram . Intr-o forma de yena unsa cu unt si tapetata cu 2 lg pesmet asezam cartofii bucatele, apoi peste ei ficateii .

Ouale le batem cu furculita, apoi le amestecam cu smantana si cascavalul dat pe razatoarea mare. Potrivim de sare si piper si rasturnam peste ficatei.

Dam la cuptor pana se rumeneste putin deasupra.

Eu am presarat deasupra parmezan ... si am servit langa o portie de kefir Milli.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Ficatei cu cartofi la cuptor-0
Ficatei cu cartofi la cuptor-1
Ficatei cu cartofi la cuptor-2
Ficatei cu cartofi la cuptor-3
Ficatei cu cartofi la cuptor-4
Ficatei cu cartofi la cuptor-5
Ficatei cu cartofi la cuptor-6

COMENTARII (18)

roxanabucataras 1

11.06.2012, 21:53

mamaaa de cand n-am mai facut ficatei
mi-ai dat o idee
arata belea

corina241 1

12.06.2012, 11:22

papa bun!!!!

Mihaela11_jo 1

12.06.2012, 14:17

Deliciosi si apetisanti

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41