FILE DE SOMON CU SOS DE SCOICI

de Roda in Somon, 5 Iul 2009 | 3641 vizualizari

 

Este un preparat mai scump, dar fin.

 

INGREDIENTE

  • 800g.file de somon,(24 felii)
  • 1/2 kg, scoici(din conserva),
  • 1/2 kg.  cartofi fierti si curatati,
  • 1/2 kg.  verdeturi -morcovi, fenicul, ridichi-,
  • ulei de masline,
  • 1 ceapa rosie,
  • 2dl. vin alb,
  • 1 lingura unt,
  • 1 lingura smantana,
  • sare,
  • piper negru ,
  • usturoi,
  • patrunjel verde;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA FILE DE SOMON CU SOS DE SCOICI:

1.Fileurile de somon se sareaza , pipereaza si se ruleaza.


2.Se curata zarzavaturile si se taie marunt.


3.Intr-o tigaie ,se toarna ulei de masline si se pune ceapa tocata marunt.Se caleste pana devine sticloasa,se adauga legumele, sare , piper si se calesc in continuare.Se aseaza peste verdeturi rulourile de somon, se pune 1 dl. vin,se acopera tigaia si se lasa sa se caleasca in suc propriu,pe foc moderat.Din cand in cand , se misca tigaia, nu este voie sa se amestece ingredientele.


4.Se scurg scoicile din conserva.Se pun intr-o craticioara cu sare, piper, usturoi zdrobit-cca.3 catei-,patrunjel verde tocat si 1 dl. vin.Se fierb pana se evapora vinul.


5.Sucul de pe scoici se pune la fiert cu putin unt,sare , piper , daca este nevoie,smantana si se da un clocot.


6.Se aranjeaza pe farfurie somonul, verdeturile,scoicile si cartofii fierti, taiati in patru si se toarna peste sos de scoici.Preparatul se serveste cu un vin alb sec.

 

COMENTARII (1)

andreea_angelo 1

15.11.2012, 19:42

si foarte bun!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!