Flan cu branzeturi

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 4 Aug 2014 | 5937 vizualizari

 

O minunatie extrem de gustoasa.....care se asorteaza perfect cu-o bere rece!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina( nu se supara nimeni daca e si integrala)si in plus o mana plus pentru infainat
  • 250 gr unt gras( 85%)
  • 2 oua( ideal daca sunt de la pasari de curte)
  • 3 linguri pline de iaurt grecesc( 10%)
  • un praf bun de sare
  • Umplutura:
  • 350 gr branza (doua feluri am pus eu, una telemea si una mai cremoasa)
  • 200 gr cascaval (tot doua feluri)
  • 50 gr emmental razuit
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 1 albus
  • turmeric
  • 3 linguri smantana grasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flan cu branzeturi:

Blatul flanului este unul extraordinar avand consistenta asemanatoare cu cea a alautului foietaj.

Se va lucra cu untul rece si taiat in felii subtiri, astfel incat nu va mai fi nevoie sa mai lasam aluatul la frigider.

Se adauga ouale, iaurtul, praful de sare si vom incepe sa adaugam faina si sa framantam aluatul, dureaza in jur de 3 sau 4 minute. Vom observa ca devine usor lipicios si vom mai pune o mana de faina cu care vom infaina bine coca si o mai framantam inca 30 de secunde.

Pe o foaie de copt sau o suprafata de intins, punem faina si infainam bine, apoi punem aluatul il infainam deasupra si-l vom intinde cu sucitorul bine infainat.

Intindem cat forma, eu am folosit tavita de la forma dreptunghiulara cu inel culinar. Asezam aluatul in tavita( eu am pus cu tot cu faia de copt, unde l-am intins direct)

Intre timp preparam umplutura.

Amestecam ouale cu branza razuita( sau faramitata), cu 100 de grame de cascaval si cu smantana.

Punem umplutura pe foaia intinsa pe care o vom unge cu un albus batut,  avand grija sa rdicam foarte putin marginile.

Deasupra razuim restul de cascaval si emmental si presaram turmericul din belsug.

Coacem flanul pentru 30 de minute la 200 de grade sau pana vedem ca se rumeneste frumos...ah, ce deliciu...garantez! :))))

Se face atat de rapid, simplu si este incredibil de gustos! V-am promis si berea rece :))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Flan cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Souffle de broccoli cu piept de pui