Floarea mielului

de rivka in Vita, 8 Mar 2010 | 1548 vizualizari

 

by epurasha(adaptare)

 

INGREDIENTE

  • 3 foi mari de placinta
  • 300 grame carne tocata de vitel
  • 250 grame branza telemea
  • 150 grame cascaval ras
  • 2 cepe mari
  • 5 catei usturoi
  • 1 lingura mare de pasta de ardei iuti sambal
  • 2 linguri de sos de soia
  • 4 linguri ulei masline
  • condimente pt carne tocata
  • sau sare, piper, boia
  • 1 conserva mica de pasta de rosii
  • 5 oua
  • 2 linguri patrunjel uscat
  • 50 grame unt
  • pentru servit iaurt proaspat rece de la frigider
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floarea mielului:

Carnea tocata se prajeste in tigaie impreuna cu ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, condimentele.Cand e aproape gata se adauga sosul de soia si se mai lasa putin la rumenit.Se stinge focul se aduga conserva de pasta de rosii, o lingura plina de pasta de ardei iuti(sambal) si se amesteca bine.


Prima foaie de placinta se intinde pe masa.Se zdrobeste cu mana uniform pe suprafata foii branza telemea.


Deasupra se intinde a 2-a foaie de placinta.


Se intinde uniform compozitia de carne tocata cu ajutorul lingurii de lemn.


Deasupra se intinde cea de-a treia foaie apoi se ruleaza strans sul.


Sulul se taie felii cu ajutorul unui cutit de paine, de cca 8-10 cm.


Intr-o tava de tort se pune hartie de copt udata prima data sub jet de apa si stoarsa bine sa ia forma vasului.Primul sul de aluat se pune in mijloc apoi celelalte in jurul primului ca o floare.


Se adauga cate o felie de unt pe fiecare sul, si cascavalul 150 grame ras.


Se bat cele 5 oua cu patrunjelul tocat bine cu furculita si se toarna deasupra.


In cuptorul incalzit la foc mic 160 grade se da tava cca 1 ora pana se rumeneste bine .


Se scoate, se scoate floarea pe o farfurie si se serveste calda langa un pahar mare de iaurt rece.


Este o bomba calorica dar cat se poate de gustoasa! merita cu siguranta facuta si repetata cat de des.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca aveti foi facute in casa uteti renunta la unt.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Floarea mielului 21096
retete culinare - Floarea mielului 21097
retete culinare - Floarea mielului 21098
retete culinare - Floarea mielului 21099
retete culinare - Floarea mielului 21100
retete culinare - Floarea mielului 21101
retete culinare - Floarea mielului 21102
retete culinare - Floarea mielului 21103

COMENTARII (10)

nadina73 1

10.03.2010, 23:56

grozav arata nu am incercat pana acuma.,cu siguranat e foarte gustos
Dar de ce i se spune floarea mielului?

Oana 1

13.03.2010, 23:17

Wow, ce bine arataaaaa Bravooo!

Anamaria7 1

06.11.2010, 00:08

incredibil de tare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27