Floarea mielului

de rivka in Vita, 8 Mar 2010 | 1574 vizualizari

 

by epurasha(adaptare)

 

INGREDIENTE

  • 3 foi mari de placinta
  • 300 grame carne tocata de vitel
  • 250 grame branza telemea
  • 150 grame cascaval ras
  • 2 cepe mari
  • 5 catei usturoi
  • 1 lingura mare de pasta de ardei iuti sambal
  • 2 linguri de sos de soia
  • 4 linguri ulei masline
  • condimente pt carne tocata
  • sau sare, piper, boia
  • 1 conserva mica de pasta de rosii
  • 5 oua
  • 2 linguri patrunjel uscat
  • 50 grame unt
  • pentru servit iaurt proaspat rece de la frigider
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floarea mielului:

Carnea tocata se prajeste in tigaie impreuna cu ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, condimentele.Cand e aproape gata se adauga sosul de soia si se mai lasa putin la rumenit.Se stinge focul se aduga conserva de pasta de rosii, o lingura plina de pasta de ardei iuti(sambal) si se amesteca bine.

Prima foaie de placinta se intinde pe masa.Se zdrobeste cu mana uniform pe suprafata foii branza telemea.

Deasupra se intinde a 2-a foaie de placinta.

Se intinde uniform compozitia de carne tocata cu ajutorul lingurii de lemn.

Deasupra se intinde cea de-a treia foaie apoi se ruleaza strans sul.

Sulul se taie felii cu ajutorul unui cutit de paine, de cca 8-10 cm.

Intr-o tava de tort se pune hartie de copt udata prima data sub jet de apa si stoarsa bine sa ia forma vasului.Primul sul de aluat se pune in mijloc apoi celelalte in jurul primului ca o floare.

Se adauga cate o felie de unt pe fiecare sul, si cascavalul 150 grame ras.

Se bat cele 5 oua cu patrunjelul tocat bine cu furculita si se toarna deasupra.

In cuptorul incalzit la foc mic 160 grade se da tava cca 1 ora pana se rumeneste bine .

Se scoate, se scoate floarea pe o farfurie si se serveste calda langa un pahar mare de iaurt rece.

Este o bomba calorica dar cat se poate de gustoasa! merita cu siguranta facuta si repetata cat de des.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca aveti foi facute in casa uteti renunta la unt.

RETETA IN IMAGINI

Floarea mielului-0
Floarea mielului-1
Floarea mielului-2
Floarea mielului-3
Floarea mielului-4
Floarea mielului-5
Floarea mielului-6
Floarea mielului-7

COMENTARII (10)

nadina73 1

10.03.2010, 23:56

grozav arata nu am incercat pana acuma.,cu siguranat e foarte gustos
Dar de ce i se spune floarea mielului?

Oana 1

13.03.2010, 23:17

Wow, ce bine arataaaaa Bravooo!

Anamaria7 1

06.11.2010, 00:08

incredibil de tare

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04