Floricelele Nadinei din foietaj cu mere

de Mihaela11_jo in Prajituri, 6 Feb 2011 | 2946 vizualizari

 

Din momentul cand Nadina a postat aceasta reteta
http://www.bucataras.ro/retete/floricele-din-foietaj-cu-mere-16447.html
abia am asteptat sa am timp sa o fac.
Este mult mai aromata decat cea cu rondele de ananas din compot.
De asemenea este si foarte aspectuoasa.
MULTUMESC NADINA !

 

INGREDIENTE

  • 1  pachet de aluat de foietaj feliat   10/10 cm( pachetul standard contine 10 felii),dar eu le-am luat la oferta :15 felii
  • 5 mere mari
  • zahar
  • zahar pudra
  • scortisoara macinata
  • sucul de la o lamie
  • pentru decor:cirese confiate,coji de portocala confiate, portocale pitice”kumquat”
 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floricelele Nadinei din foietaj cu mere:

Se scoate aluatul de foietaj de la congelator si se lasa sa se dezghete suficient pentru a putea fi folosit.

Merele se curate de coaja si samburi I se taie in rondele de cca 1 cm.

Se pune la fiert 1 l de apa cu 2 linguri de zahar si sucul de la o lamaie; cand a inceput sa fiarba se adauga rondelele de mar si se lasa sa dea in 2-3 clocote.

Se scot intr-o strecuratoare pentru a se scurge plusul de lichid.

Patratelele de aluat se presara cu cate o lingura de zahar si ½ lingurita de scortisoara ; se preseaza putin cu sucitorul pentru a se impregna in aluat.

Se taie marginile patratelului de aluat, pastrand cca 1cm la mijloc netaiat pe fiecare latura.

Se usuca daca mai este nevoie o rondea de mar pe hartie de bucatarie si se amplaseaza in mijlocul patratelului de aluat.

Se ridica pe rand cele 4 colturi spre mijlocul patratului de aluat si se lipesc  la mijloc; se obtine astfel o floare , care se aseaza in tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt.

Se dau la cuptorul preincalzit la 200 de grade 20 de minute sau pana au luat o culoare aurie.

Se pudreaza cu zahar si se decoreaza cu cate o cireasa confiata, portocala pitica”kumquat” sau coaja de portocala confiata in mijlocul fiecarei flori.

Este o reteta foarte usoara si practica , mai ales cand esti in pana de timp.

 

TIPS-URI

1

Portocalele pitice"kumquat" sunt originare din Asia de sud , de unde s-au raspandit in Orientul Mijlociu, Grecia , Pakistan,Japonia si Statele Unite.Au forma ovala si sunt de marimea unei masline.Se consuma cu tot cu coaja, care este foarte dulce.

RETETA IN IMAGINI

Floricelele Nadinei din foietaj cu mere-0
Floricelele Nadinei din foietaj cu mere-1
Floricelele Nadinei din foietaj cu mere-2
Floricelele Nadinei din foietaj cu mere-3
Floricelele Nadinei din foietaj cu mere-4
Floricelele Nadinei din foietaj cu mere-5
Floricelele Nadinei din foietaj cu mere-6
Floricelele Nadinei din foietaj cu mere-7
Floricelele Nadinei din foietaj cu mere-8
Floricelele Nadinei din foietaj cu mere-9
Floricelele Nadinei din foietaj cu mere-10
Floricelele Nadinei din foietaj cu mere-11
Floricelele Nadinei din foietaj cu mere-12
Floricelele Nadinei din foietaj cu mere-13
Floricelele Nadinei din foietaj cu mere-14

COMENTARII (15)

mena29 1

07.02.2011, 11:16

vanilla 1

07.02.2011, 14:35

foarte interesant!!!

Mihaela11_jo 1

07.02.2011, 17:28

Mena
Vanilla

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04