Foi cu bicarbonat de amoniu(saligar) si crema de ciocolata

de babi5 in Prajituri, 16 Noi 2013 | 14479 vizualizari

 

Este prajitura coplilariei mele si mama obisnuia sa o faca de Craciun fiindca avea crema din lapte si gris si neavind frigider, vara nu o putea face .. era pentru noi o bunatate.. Eu m-am abatut un picut de la reteta si am imbunatatit-o .. produs finit super bun.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 bicarbonat de amoniu
  • 180 gr untura
  • 1 esenta vanilie(fiola)
  • 1l lapte
  • 2 budinci ciocolata
  • 500 gr zahar
  • 3 oua
  • 1 praf sare
  • 1 cub rama (250 gr)
  • 50 gr nuca cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu bicarbonat de amoniu(saligar) si crema de ciocolata:

Intr-un castron am pus faina si am amestecat-o cu bicarbonatul de  amoniu (saligar) apoi am frecat bine cu untura.

Am adaugat 250 gr zahar ,1 virf de cutit sare si cele trei oua  (cu tot cu albus).

Se framinta un aluat elastic( daca este prea tare mai adaugati un picut de lapte )si daca este prea moale se mai adauga un picut de faina ,se lasa la rece pentru o ora (eu l-am facut seara si la-am copt adoua zi ) .

Se fac trei foi si se coc pe dosul tavii (am folosit o tava de 35/45 cm . ) daca folosit o tava mai mica o sa va iasa patru foi .

750 ml lapte am pus la fiert  cu 250 gr zahar . Cind clocoteste am adaugat budinca dizolvata in prealabil in 100 ml lapte .

Dupa ce s-a fiert o dam la o parte si o lasam sa se raceasca dar nu de tot .

Cit mai este un picut calduta o mixam bine cu cubul de rama ..

Apoi umplem foile alternativ . pe foaia de deasupra puneti ce doriti, zahar praf cu aroma de vanilie ,glazura de ciocolata (eu am lasat putin din crema si am pus deasupra nuca de cocos.

Se lasa citeva ore sa se  inmoaie fiindca foile sunt ca si piscoturile (sunt mai tari )

O prajitura delicioasa.. pofta sa aveti!

 

 

TIPS-URI

1

Foile se intaresc, sa nu va speriati fiindca asa trebuie sa fie

2

Dar dupa se se vor umple si va sta citeva ore se inmoaie ; este un deliciu de prajitura ..

RETETA IN IMAGINI

Foi cu bicarbonat de amoniu(saligar) si crema de ciocolata-0
Foi cu bicarbonat de amoniu(saligar) si crema de ciocolata-1
Foi cu bicarbonat de amoniu(saligar) si crema de ciocolata-2
Foi cu bicarbonat de amoniu(saligar) si crema de ciocolata-3
Foi cu bicarbonat de amoniu(saligar) si crema de ciocolata-4
Foi cu bicarbonat de amoniu(saligar) si crema de ciocolata-5
Foi cu bicarbonat de amoniu(saligar) si crema de ciocolata-6
Foi cu bicarbonat de amoniu(saligar) si crema de ciocolata-7
Foi cu bicarbonat de amoniu(saligar) si crema de ciocolata-8
Foi cu bicarbonat de amoniu(saligar) si crema de ciocolata-9
Foi cu bicarbonat de amoniu(saligar) si crema de ciocolata-10
Foi cu bicarbonat de amoniu(saligar) si crema de ciocolata-11
Foi cu bicarbonat de amoniu(saligar) si crema de ciocolata-12

COMENTARII (24)

babi5

babi5 1

16.12.2014, 16:29

Merisor multumesc

MonaMimi

MonaMimi 1

18.12.2014, 22:09

foarte buna, este prajitura copilariei mama o umplea cu branza dulce de vaci eu si acum o mai fac

babi5

babi5 1

19.12.2014, 09:22

Ma bucur mon si multumrsc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!