Foi cu miere de albină şi cremă de vanilie

de diaconta in Prajituri, 27 Dec 2011 | 14621 vizualizari

 

O altă prăjitură care nu ne lipseşte de sărbători.O aveam şi în altă variantă,dar reţeta asta îmi place foarte mult pentru că foile se înmoaie foarte bine după ce se pune crema.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 foi:
  • 2 linguri miere de albina
  • 1 ou
  • 50 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 250-300 gr faina
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • Sare
  • Zahar vanilat
  • Coaja si zeama de lamaie
  • Pentru crema:
  • 200 gr crema mascarpone
  • 200 gr unt
  • 700 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri amidon alimentar
  • Sirop de lamaie
  • Coaja de lamaie
  • Esenta vanilie
  • Dulceata de visine
  • Glazura:
  • 250 gr ciocolata
  • O lingura miere de albina
  • O lingura smantana
  • 50 ml frisca lichida
  • O lingurita rom
  • O lingura cacao
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu miere de albină şi cremă de vanilie:

Ingredientele sunt pentru o tava mai mica si 4 foi sau 3 foi pe o tava mai mare. Eu am facut 3 portii, adica 9 foi, pentru doua prajituri de cate 4 foi, ramane o foaie pe care am mancat-o cu crema….deh, pofta era mare.

Ouale se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga untul moale si mierea de albine. Amestecul se pune cateva minute  pe baie de aburi pana cand  zaharul si untul se topesc. Se ia de pe aburi se se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, vanilia si coaja de lamaie. Apoi se adauga faina pana se obtine consistenta dorita. Aluatul nu trebuie sa fie prea tare pentru a putea intinde foile.

Se imparte in 3 sau 4 parti si se coc foile pe dosul tavii, pe care in prealabil s-a pus o hartie de copt. Timpul de coacere este in functie de cuptorul fiecaruia, aproximativ 25 de minute.

Crema:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, vanilia, siropul de lamaie. Se pune amidonul si aproximativ 200 ml lapte. Restul laptelui se incalzeste putin, apoi se pune peste amestecul de galbenusuri. Se transfera apoi amestecul din nou in cratita si se pune la foc mic, amestecand continuu cu telul, pana cand obtinem consistenta dorita. Se acopera cu o folie alimentara pentru a nu prinde pojghita si se lasa la racit.

Se mixeaza untul cu crema mascarpone, apoi se incorporeaza cate putin crema de ou racita, mixand foarte bine. Eu am pus intre foi crema de vanilie dar si un strat de dulceata de visine putin acrisoara.

Glazura:

Toate ingredientele se pun pe baie de aburi pana cand ciocolata este topita complet. Lasam sa sa raceasca putin, apoi se pune peste prajitura.

 

 

TIPS-URI

1

ingredientele sunt pentru 3 foi,eu am facut trei portii,pentru doua prajituri de cate 4 foi ,una a ramas de rezerva

2

ingredientele pentru crema sunt pentru cele doua prajituri

RETETA IN IMAGINI

Foi cu miere de albină şi cremă de vanilie-0
Foi cu miere de albină şi cremă de vanilie-1
Foi cu miere de albină şi cremă de vanilie-2

COMENTARII (79)

diaconta

diaconta 1

21.06.2013, 16:14

Gabriela,asa este.
E o prajitura care se cam "topeste" repejor .Si la noi e la fel

Calinnicola1997

Calinnicola1997 1

21.06.2013, 16:28

YAMMY

diaconta

diaconta 1

21.06.2013, 17:06

Calin,cand o prestezi?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24