Foi cu suc de rosii, crema de gris si gem de caise

de Angelina_Elena in Prajituri, 14 Aug 2013 | 10707 vizualizari

 

Cand am vazut prajitura la Merisor mi s-a facut instantaneu pofta ! Am facut-o si in varianta de post, cu crema de cocos, dar parca imi place mai mult asa, cu crema de gris si gem de caise. Va invit sa degustati o prajiturica simpla si delicioasa!
La multi ani de Sf Maria! :)

 

INGREDIENTE

Foi cu suc de rosii:
  • 12 linguri suc de rosii
  • 12 linguri faina
  • 12 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 praf de sare
Crema de gris:
  • 150 g margarina rama
  • 600 ml lapte
  • 6 linguri gris
  • 4 linguri zahar
In plus:
  • gem de caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu suc de rosii, crema de gris si gem de caise:

Foi cu suc de rosii: intr-un vas punem faina, sucul de rosii, uleiul, zaharul, praful de sare, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si incepem sa framantam usor cu mana pana obtinem un aluat nici prea tare, nici prea moale, care sa nu se lipeasca de maini.

Daca este nevoie mai putem adauga putina faina.

Aluatul obtinut se imparte in 4 parti egale.

Intindem cu sucitorul 4 foi , pe masa de lucru infainata.

Foile se coc la foc mediu, timp de 10 minute, pe fundul unei tavi tapetate cu hartie de copt.

Dupa ce s-au copt foile, le lasam sa se raceasca si pregatim crema.

 Crema de gris: intr-un ibric punem laptele si zaharul la fiert.

Cand incepe sa fiarba adaugam grisul in ploaie, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase.

Fierbem pana se ingroasa, apoi oprim focul si adaugam margarina.

Amestecam usor pana margarina s-a incorporat complet, apoi acoperim vasul cu o folie transparenta si lasam sa se raceasca complet.

Asamblare: impartim crema in 3 parti egale.

Pe prima foaie punem o parte de crema, intindem un strat subtire de gem de caise, acoperim cu ce-a de-a doua foaie si tot asa pana terminam.

Ultima foaie ramane simpla si se poate orna cu zahar pudra sau ciocolata topita.

Dam la frigider peste noapte.

A doua zi taiem si servim.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In locul gemului de caise putem sa folosim gem de prune sau de macese.

2

Tava folosita de mine are dimensiunea de 28/20 cm.

RETETA IN IMAGINI

Foi cu suc de rosii, crema de gris si gem de caise-0
Foi cu suc de rosii, crema de gris si gem de caise-1
Foi cu suc de rosii, crema de gris si gem de caise-2
Foi cu suc de rosii, crema de gris si gem de caise-3
Foi cu suc de rosii, crema de gris si gem de caise-4
Foi cu suc de rosii, crema de gris si gem de caise-5
Foi cu suc de rosii, crema de gris si gem de caise-6
Foi cu suc de rosii, crema de gris si gem de caise-7

COMENTARII (31)

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

14.08.2013, 23:57

Multumesc Ruxy!

lucy2002

lucy2002 1

15.08.2013, 22:11

Si eu am facut prajitura asta ..tot cu gem de caise

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

15.08.2013, 23:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!