Foietaj cu ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 31 Ian 2016 | 1761 vizualizari

 

Mai implu si mai bun de atat nici ca exista! 


Vazusem un clip cu aceasta idee si am si pus-o in practica. Rezultatul? De nedescris....

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foetaj
  • 1 tableta ciocolata cu cocos
  • 1 ciocolata Schogetten
  • 1 ou pt uns
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu ciocolata:

Se lasa aluatul sa se dezghete la temperatura camerei. 

Se ia o foaie si se intinde pe masa. Se scoate ciocolata din ambalaj si se aseaza peste aluat undeva la mijloc, pentru ca pe laterale sa ramana atat cat sa se petreaca aluatul peste ciocolata (vezi pozele). Aluatul de pe parti se taie in fasii, iar deasupra si dedesubt se taie de tot. Se indoaie aluatul peste capetele ciocolatei, iar partiel se petrec una peste alta. Se aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt si se unge cu oul batut bine.

Restul de aluat se taie patratele potrivite si se aseaza pe mijloc cate o bucatica din ciocolata Schogetten. Se impatura, iar cu ajutorul unei furculite se apasa marginile. Se aseaza in tava, se ung cu ou si se dau la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Se lasa aproximativ 15 minute sau pana se rumenesc frumos deasupra. 

Se scot si se servesc caldute, cat sa nu arda ciocolata si nici sa se intareasca daca sunt racite de tot.

 

TIPS-URI

1

Ciocolata poate fi de oricare.

2

Cel mai bine se poate observa din poze cum trebuie procedat.

RETETA IN IMAGINI

Foietaj cu ciocolata-0
Foietaj cu ciocolata-1
Foietaj cu ciocolata-2
Foietaj cu ciocolata-3
Foietaj cu ciocolata-4
Foietaj cu ciocolata-5
Foietaj cu ciocolata-6
Foietaj cu ciocolata-7
Foietaj cu ciocolata-8
Foietaj cu ciocolata-9

COMENTARII (20)

Gherca Daniela 1

01.02.2016, 09:43

super!

mihaelar63 1

02.02.2016, 00:16

Buun !!!!

Zamfira 1

02.02.2016, 11:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04