Foietaj cu mere si piersici

de Angelina_Elena in Dulciuri, 5 Apr 2013 | 5263 vizualizari

 

Aveam cateva mere uitate intr-un cos, un compot de piersici si 2 bucati de foietaj in frigider care mai aveau putin si expirau, si cum e post, am zis sa fac ceva bun si rapid!

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati foietaj
  • 4 mere mari
  • 6 bucati piersici din compot
  • 4 linguri zahar
  • jumatate lingurita condimente pentru placinta cu mere Kotanyi
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu mere si piersici:

Cele 2 foi se lasa la dezghetat peste noapte in frigider.

Curatam merele si le taiem cubulete.

Piersicile le lasam la scurs. Pastrand doua bucatii pentru a le taia feliute, iar restul le taiem cubulete.

Intr-o tigaie punem uleiul, fructele, zaharul si condimentul Kotayani.

Lasam sa se caramelizeze la foc mic.

Dupa ce s-au caramelizat le lasam la racit.

Aluatul se intinde putin cu sucitorul si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Punem apoi fructele caramelizate, feliutele de piersica apoi acoperim cu ce-a de-a doua foaie pe care am crestat-o din loc in loc cu un cutit.

Dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos deasupra.

Nu am uns aluatul inainte de a-l baga la cuptor pentru ca a fost un desert de post.

Dupa ce scoatem foietajul din cuptor il ungem cu putina apa cu miere.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Putem sa folosim alte fructe, fie proaspete, fie din compot.

2

Cand scoatem foietajul din cuptor il ungem cu putina apa amestecata cu miere.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Foietaj cu mere si piersici 216884
retete culinare - Foietaj cu mere si piersici 216885
retete culinare - Foietaj cu mere si piersici 216886
retete culinare - Foietaj cu mere si piersici 216887
retete culinare - Foietaj cu mere si piersici 216888
retete culinare - Foietaj cu mere si piersici 216889

COMENTARII (23)

Tuxedo 1

06.04.2013, 16:57

eu nu mai caramelizez fructele, le pun asa crude in aluat si se fac bine !

Angelina_Elena 1

06.04.2013, 20:21

Va multumesc dragi bucatarasi!

diaconta 1

07.04.2013, 20:36

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L