Friptura de curcan servita cu piure de cartof dulce

de mirela0911 in Curcan, 4 Iul 2021 | 3183 vizualizari

 

Nu stiu voi, dar e prima data cand gatesc si bineinteles mananc cartof dulce. Am vazut peste tot cartof dulce in sus, cartof dulce in jos si nu ma atragea cu nimic. Intr-o zi fiind la cumparaturi la Lidl, hop imi sar in ochi cartofii dulci. Zic sa iau si eu un kg sa vad ce e de capul lor, ca deh ... ori la bal ori la spital :))). Si am pregatit un piure de cartof dulce alaturi de o friptura de curcan. Bun, bun de tot. Are gust de dovleac din acela copt. Chiar am zis ca e mai bun cartoful dulce decat dovleacul, ca si asta daca nu-l nimeresti cum trebuie, e apa chioara. :D :)))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de curcan
  • 5 lg ulei de masline
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt piper
  • 1 lgt boia dulce
  • 1 lgt rozmarin macinat
  • 1 morcov
  • 3-4 catei de usturoi
  • 300 ml bere blonda
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 2-3 crengute de cimbru
  • 1 kg cartofi dulci
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte
  • 100 g smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de curcan servita cu piure de cartof dulce:

Se spala carnea, se sterge de apa apoi se taie in felii, putin mai groase ca cele pt snitele. Se bat usor cu ciocanul si apoi se condimenteaza cu amestecul obtinut din ulei, sare, piper, boia si rozmarinul macinat. Se asaza carnea intr-un vas de yena. Se curata morcovul si se taie rondele. Se pun peste carne. Usturoiul se curata, se taie in doua si se pun peste carne din loc in loc. Se toarna berea, se asaza deaupra crengutele de rozmarin si de cimbru. 

Se acopera vazul cu folie de aluminiu sau cu capacul din acelasi material, daca are.

Se da la cuptorul preincazlit la 180 de grade. Dupa jumatate de ora, se scoate vasul si se intorc bucatile de carne. Se da din nou la cuptor si se mai lasa cca jumatate de ora. La final se indeparteaza folia si se introduce vasul pentru a se rumeni usaor carnea.

Intre timp, cartfoii se spala bine si se pun la fiert cu coaja, in apa cu putina sare. Se lasa cca 20-30 de minute sa fiarba, cat sa intre usor furculita in ei. Se scot din apa, se lasa usor sa se raceasca cat sa poate fi usor curatati de coaja.

Se pun cartofii intr-o oala si se zdrobesc cu ustensila de zdrobit cartofii. Se adauga untul si se paseaza cu aceeasi ustensila. In acest moment eu am schimbat ustensila cu un blender. Se toarna laptele caldut, se paseaza iar la final se adauga smantana si sare dupa gust. 

Se serveste alaturi de friptura de curcan.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Alaturi de piureul de cartofi dulci se poate servi orice fel de friptura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan servita cu piure de cartof dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan cu sos de rodii