Friptura de miel

de Sylvia in Oaie, 22 Apr 2014 | 4177 vizualizari

 

Va prezint asa cum v-am promis friptura de miel facuta in acest an pentru masa de Paste, friptura de miel marinata 36 de ore, facuta la 140 de grade timp indelung. Am incercat sa o prepar altfel decat in ceilalti ani sa o las la marinat cu vin si ierburi aromate timp indelung si am facut-o la cuptor in doua etape , la 160 si apoi 140 de grade, timp de aproape 5 ore, a iesit deosebit de buna si frageda, fara sa exagerez probabil cea mai buna friptura de miel facuta vreodata.

 

INGREDIENTE

  • pulpa de miel
  • sare de mare
  • piper
  • ulei masline
  • vin alb
  • salvie
  • menta
  • cimbru
  • rozmarin
  • fulgi de ardei iute
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel:

Am inceput totul de la o carne de foarte buna calitate , esentiala pentru a avea o friptura reusita. Am avut o pulpa de miel de 3 kg , am respectat pasii de condimentare, marinare si preparare si rezultatul a fost pe masura.

In prima etapa se amesteca sarea de mare cu piper boabe si cu ierburi aromate ( salvie, menta, rozmarin, busuioc ) se adauga fulgii de ardei iute, se mixeza intr-un mojar sau cu un mixer  cu  putin ulei si vin cam 200 ml si se freaca pulpa de miel cu acest amestec. Se infasoara pulpa de miel cu folie alimentara transparenta ca sa evitam contactul cu aerul si ca patrunda aromele in carne. Se lasa carnea la frigider timp de 24 de ore ( eu am coborat temperatura frigiderului la 1 grad, si am asezat carnea in partea de jos unde este cel mai rece) . 

Dupa 24 de ore se desface carnea, se aseava intr-un vas nemetalic si se improspateaza marinata. Adaugam in plus usturoi zdrobit si vin alb din belsug. Se acopera cu folie alimentara si se pastreaza vasul inca 12 ore la frigider.

In prima  faza se scoate pulpa de miel si se lasa la stors , se prajeste bine pe toate partile in ulei de masline aromatizat cu usturoi si cimbru verde, pana obtinem o culoare frumoasa. Se pune la cuptorul preincalzit la 160 de grade timp de 2 ore si 45 minute. 

Dupa acesta etapa se opreste coacerea si se lasa mielul la odihnit pret de cateva ore la rece, poate sta si o noapte intreaga. A doua etapa de coacere se face la 140 grade timp de 3 ore, intorcand pulpa de miel la fiecare 30 minute - o ora si completand cu vin alb ori de cate ori lichidul din tava scade. 

Se lasa sa se odihneasca minim 15 minute inainte de a fi servita, se serveste cu o garnitura dupa plac si cu un sos bun, am pus si reteta de sos pentru friptura de miel  http://www.bucataras.ro/retete/sos-pentru-friptura-de-miel-59195.html.  Va doresc spor la treaba si pofta buna, cu siguranta daca veti testa reteta o sa fiti incantati de rezultat. 

 

TIPS-URI

1

nu se inteapa carnea de miel pentru aintroduce usturoi sau condimente ca sa nu iasa sucul din carne in momentul coaceriila cuptor ea se va aroma daca o tinem la frigider filmata cu ierburi si condimente

2

din bucatile de friptura ramase se face o friptura cu sos de ciuperci, se pun bucatile intr-o tava cu putin ulei de masline, se adauga vin alb si fond de vita ciuperci de padure si se lasa la foc mic 20 minute . Iese un sos delicios si merge cu orice garnitura .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Friptura de miel 312748
retete culinare - Friptura de miel 312749
retete culinare - Friptura de miel 312750
retete culinare - Friptura de miel 312751
retete culinare - Friptura de miel 312752
retete culinare - Friptura de miel 312754
retete culinare - Friptura de miel 312755
retete culinare - Friptura de miel 312756

COMENTARII (44)

katty 1

31.03.2015, 15:10

Cu siguranta e delicioasa, anul acesta am si eu in plan o friptura gatita astfel.

Anett 1

04.04.2015, 22:03

kukibella 1

07.04.2015, 10:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: