Friptura de miel marinata la cuptor

de ccris_ccris in Oaie, 9 Mai 2009 | 100752 vizualizari

 

O fripturica suculenta, aromata, numai buna de impresionat musafirii. Noi am pregatit-o la turta fetei, de Paste si am rupt gura targului cu ea... Bucatar sef: sotul meu!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg carne de miel

  • Legumele pentru fierbere
  • 2 litri apa
  • 1 telina mica
  • 3 morcovi
  • 4 radacina patrunjel
  • 2 pastarnac
  • 2 cepe mijlocii
  • 1 capatana de usturoi uscat
  • 1/2 lingura de sare

  • Condimente pentru marinata:
  • 6 foi de dafin sfaramate
  • 2 linguri de coriandru macinat
  • 2 linguri de cimbru uscat
  • 2 lingurite boia dulce
  • 1 varf de lingurtia de piper macinat
  • 100 ml vin rosu
  • parte din zeama de la fierberea zarzavatului

  • Pentru tava
  • legumele de mai sus fierte
  • parte din zeama in care au fiert legumele
  • 100 ml vin
  • 100 g ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel marinata la cuptor:

Pasul 1: Pregatim carnea de mielCarnea de miel se spala, se curata de grasime si se portioneaza dupa preferinta. Se tine vreme de 2-3 ore in apa rece ca sa iasa singele si sa se albeasca. Se scurge apa, apoi se introduce in alta apa cu otet pentru 6-8 ore (30 ml otet la 1 litru de apa).

Pasul 2: Facem marinata: zarzavatul se curata, se spala si se taie rondele, inclusiv usturoiul. Intr-o cratita potrivit de mare se amesteca zarzavatul, condimentele, 100 ml vin rosu, apa (2 litri) si se dau in fiert 10 minute, dupa care se lasa la racit. Se scot legumele, se tin la frigider si se pastreaza zeama. (atentie - nu se pune otetul la fiert!)

O parte din zeama o punem cu bucatile de miel, adaugam condimentele pentru marinata (vezi ingrediente), acoperim vasul si lasam la marinat 24 de ore.

Cealalta parte din zeama in care au fiert legumele o pastram pentru momentul punerii la cuptor.

Pasul 3: Pregatim friptura: Intr-o tava destul de incapatoare se aseaza bucatile de carne, legumele pe langa carne si se toarna lichidul ramas din prima faza a fierberii legumelor (atentie - nu cel in care a stat carnea la fragezit) astfel incat legumele sa fie acoperite integral, uleiul, 100 ml vin rosu si se da la cuptor la foc potrivit pentru circa 2-2,5 ore.

La jumatatea timpul de coacere, bucatile de carne se intorc si se rasuceste si tava la 180 de grade.

Mod de servire: pe farfurie se pune o bucata de carne, 2-3 linguri de legume si se stropeste totul cu sos. Se adauga un fir-doua de ceapa sau usturoi verde.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Friptura de miel marinata la cuptor-0
Friptura de miel marinata la cuptor-1

COMENTARII (37)

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

12.11.2013, 08:20

arata grozav

Constelatialeu

Constelatialeu 1

08.01.2014, 07:42

miki_a

miki_a 1

08.01.2016, 11:45

La multi ani!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24