Friptura de miel marinata la cuptor

de ccris_ccris in Oaie, 9 Mai 2009 | 100286 vizualizari

 

O fripturica suculenta, aromata, numai buna de impresionat musafirii. Noi am pregatit-o la turta fetei, de Paste si am rupt gura targului cu ea... Bucatar sef: sotul meu!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg carne de miel

  • Legumele pentru fierbere
  • 2 litri apa
  • 1 telina mica
  • 3 morcovi
  • 4 radacina patrunjel
  • 2 pastarnac
  • 2 cepe mijlocii
  • 1 capatana de usturoi uscat
  • 1/2 lingura de sare

  • Condimente pentru marinata:
  • 6 foi de dafin sfaramate
  • 2 linguri de coriandru macinat
  • 2 linguri de cimbru uscat
  • 2 lingurite boia dulce
  • 1 varf de lingurtia de piper macinat
  • 100 ml vin rosu
  • parte din zeama de la fierberea zarzavatului

  • Pentru tava
  • legumele de mai sus fierte
  • parte din zeama in care au fiert legumele
  • 100 ml vin
  • 100 g ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel marinata la cuptor:

Pasul 1: Pregatim carnea de miel: Carnea de miel se spala, se curata de grasime si se portioneaza dupa preferinta. Se tine vreme de 2-3 ore in apa rece ca sa iasa singele si sa se albeasca. Se scurge apa, apoi se introduce in alta apa cu otet pentru 6-8 ore (30 ml otet la 1 litru de apa).


Pasul 2: Facem marinata: zarzavatul se curata, se spala si se taie rondele, inclusiv usturoiul. Intr-o cratita potrivit de mare se amesteca zarzavatul, condimentele, 100 ml vin rosu, apa (2 litri) si se dau in fiert 10 minute, dupa care se lasa la racit. Se scot legumele, se tin la frigider si se pastreaza zeama. (atentie - nu se pune otetul la fiert!)


O parte din zeama o punem cu bucatile de miel, adaugam condimentele pentru marinata (vezi ingrediente), acoperim vasul si lasam la marinat 24 de ore.


Cealalta parte din zeama in care au fiert legumele o pastram pentru momentul punerii la cuptor.


Pasul 3: Pregatim friptura: Intr-o tava destul de incapatoare se aseaza bucatile de carne, legumele pe langa carne si se toarna lichidul ramas din prima faza a fierberii legumelor (atentie - nu cel in care a stat carnea la fragezit) astfel incat legumele sa fie acoperite integral, uleiul, 100 ml vin rosu si se da la cuptor la foc potrivit pentru circa 2-2,5 ore.


La jumatatea timpul de coacere, bucatile de carne se intorc si se rasuceste si tava la 180 de grade.


Mod de servire: pe farfurie se pune o bucata de carne, 2-3 linguri de legume si se stropeste totul cu sos. Se adauga un fir-doua de ceapa sau usturoi verde.


Pofta buna!


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Friptura de miel marinata la cuptor 2684
retete culinare - Friptura de miel marinata la cuptor 2685

COMENTARII (37)

Krystyan Trendy 1

12.11.2013, 08:20

arata grozav

Constelatialeu 1

08.01.2014, 07:42

miki_a 1

08.01.2016, 11:45

La multi ani!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!